’Dogodine u isto vreme’’, Po motivima teksta Bernarda Slejda, na sceni Akademije 28, 25. marta u 20h!  ‘’Dogodine…’’  je intrigantna predstava o večitom snu. Ovog puta o ostvarenom snu - da makar jedan dan života čovek i žena provedu kao jedno biće. Da li postoji ta naša idealna druga polovina? I, ako imamo sreće da je pronađemo, hoće li nas prepoznati? Ako se prepoznamo, da li smo ipak zakasnili? I koliko ćemo da trajemo? Može li večnost da stane u samo jedan dan? Ljubav je glad. Da li je dovoljno tek nekoliko časova u godini da je utoli?

Zivot se ne meri brojem udaha i izdaha, već brojem trenutaka kada smo ostali bez daha, kako je neko lepo objasnio. U tom slučaju, da li je jedan dan u godini - sasvim dovoljan?
 
Na ta i druga večna pitanja, uz bezbroj ironičnih i komičnih varijacija na razne teme, ‘’Dogodine..’’ daje moguće odgovore.
 
 ‘’Dogodine u isto vreme’’ svojevrsnu pesmu u prozi, režirao je Božidar Đurović, a glavne uloge poverene su Milanu Lanetu Gutoviću i Neli Mihailović.  
 
Predstava "Dogodine u isto vreme" puca od optimizma, jačeg od sete i tuge što se takvi susreti ne dešavaju češće. Ali, neke scenarije piše sam život i mi ne možemo mnogo da ih prepravljamo.
 
On je Džordž, ona je Doris. Upoznali su se sasvim slučajno, na romantičnom mestu daleko od svojih domova, u kojima ih čekaju oni koji ih vole - partneri, deca, porodice. Kada se sledećeg jutra probude u istom krevetu, pitaće se kako se to desilo. Jer, nije smelo i nije trebalo... Ipak, dogovorili su se da nastave romansu, istog vikenda, jednom godišnje. Vreme prolazi, a oni svaki trenutak svojih susreta mudro koriste. Dele sve lepo i loše što im se prethodnih meseci događalo. Menjaju se, što je i prirodno, kao i njihov odnos koji varira od prijateljstva do ljubavi i navike.

<<  Mart 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Putopisi, Intervjui..