Četvrtak, 23. januara 19.30, Velika scena Madlenianuma - Drama ANA KARENJINA u dramatizaciji Armina Petrasa i režiji Juga Radivojevića dobija dva nova glumca. U ulozi Karenjina prvi put pojavljuje se Andrej Šepetkovski, a u ulozi Ljevina Stojan Đorđević. Andrej  Šepetkovski rođen 1974. godine, završio je Fakultet dramskih umetnosti 1998. god. u klasi profesora Vlade Jevtovića, kao student generacije. Stalni je član Beogradskog dramskog pozorišta. Ostvario preko 60 uloga u najznačajnijim pozorištima u zemlji, najviše u BDP - u, Narodnom pozorište u Beogradu, Ateljeu 212...

.Igrao je u preko 20 filmova ( Mehanizam, Ljubav dolazi kasnije, Biro za izgubljene stvari , Princ od papira, Balkanska međa, Belo odelo, Beogradski fantom..) . Odigrao je  popularne likove u mnogim domaćim serijama (Neki novi klinci, Jelena, Zaboravljeni umovi Srbije, Put za Montevideo, Južni vetar 2, Tate, Državni službenik, Moj rodjak sa sela, Senke nad Balkanom 2, Nemanjići...) Bavio se pedagoškim radom na fakultetu i stekao zvanje vanrednog profesora. Napisao je četiri drame koje su postavljene na sceni i tri dramatizacije. Član je i Udruženja dramskih pisaca. Oženjen je, otac troje dece.

Stojan Đorđević rođen je u Kragujevcu 1988. godine gde je i  završio osnovnu školu i Prvu kragujevačku gimnaziju, a 2007. godine upisuje Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, odsek gluma, kod profesora Dragana Petrovića Peleta. Pre upisa na fakultet dvanaest godina se amaterski bavio glumom, prvo u dečjoj radionici, a kasnije u dramskom studiju Doma omladine. Pored glume, u Domu omladine je pohađao i filmsku radionicu u kojoj je bio jedan od osnivača, a kasnije i predavač na kursu animiranog filma. Tokom studija je snimio nekoliko studentskih filmova, a krajem druge godine dobio i prvi profesionalni angažman u Beogradskom dramskom pozorištu. Nakon toga nastavlja rad na ulogama u većini beogradskih pozorišta. Diplomirao je 2011. godine sa predstavom Neke devojke, a na FDU 2013. godine završava i master studije, takođe na odseku gluma, sa predstavom Zoološka priča. Od zapaženijih televizijskih ostvarenja tu su uloge u seriji Ravna gora, kasnije i u filmu Za kralja i otadžbinu, glavna uloga u filmu Inkarnacija kao i razne uloge u drugim domaćim serijama i filmovima.


<<  Decembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Putopisi, Intervjui..