Kao i svake srede, u Le Studio teatru vas 11.12. 2019. očekuje Jazz jam session na adresi Poenkareova 26 sa početkom u 21h. Le Studio teatar u saradnji sa studentima Fakulteta muzičke umetnosti u sredu 11.12.2019. organizuje događaj posvećen ljubiteljima jazz muzike. Ideja ovog okupljanja je zbližavanje i međusobno upoznavanje mladih muzičara iz Beograda i šire. Srede su u Le Studiju namenjene za Jazz jam session, jedan kvalitetan i drugačiji muzički program u kojem će publika moći redovno da uživa.

Le Studio host quintet 1ili 2, kojeg preteženo čine studenti sa jazz odseka FMU-a, otvara događaj u 21h sa setom od sat vremena u sklopu kog će izvoditi izabrane numere. Svako ko voli ovaj tip muzike pozvan je da uživa u njoj, ali i da svira sa nama, jer od 22h se nastavlja jam!

Muzičari koji su zainteresovani da podele sa nama svoj entuzijazam i ljubav prema jazz-u slobodni su da se prijave na Facebook grupu „Le Studio Jazz jam session project“ gde će dobiti sve potrebne infromacije o pravilima igre. Ukoliko ste ljubitelj jazz-a i volite da stvarate muziku u jam konceptu, potrebno je samo da ponesete dobru energiju i dođete!

Cena ulaznice za publiku iznosi 300 rsd, a ukoliko ste student uz index/knjižicu ostvarujete popust i cena karte iznosi 150 rsd. Muzičarima ide sav prihod od ulaznica. Ulaz ne plaćaju muzičari koji su se prijavili i učestvuju u Jazz jam session-u.

U petak 13.12. 2019. nam dolazi beogradski Rock-Jazz sastav Hashima.

Grupa Hashima je beogradski rock-jazz sastav, za svoj rad internacionalno nagradjen nastupom na Jazz Festivalu u Avinjonu (FRA) kao 1 od 6 najboljih novih bendova za godinu 2018.- tu, dok je drugi album grupe - The Haywain, uvršćen je na listu 100 najboljih albuma godine po New York City Jazz Record magazinu.

Hashima stvara originalnu muziku sa autentičnim audio vizualnim pečatom i komunicira kroz postrock, free-jazz, dark wave, balkan na jazz instrumentima uz semplove i vokal. Uz nastupe u regionu, grupa redovno nastupa na festivalima i u klubovima u Rumuniji, Nemačkoj, Poljskoj, Bugarskoj…

U Le Studio teatru 13.12.2019. od 21h grupa će pored standardnog autorskog repertoara izvesti i nove pesme na kojima radi. Cena karte: 300 din. / 200 din. za studente, nezaposlene i penzionere.

Kao poslednji događaj pre praznično – novogodišnje pauze, očekuje vas nastup grupe Lira Vega u subotu 15.12.2019. od 21h.

U teatru "Le Studio" Vas očekuje akustična izvedba pesama sa prva tri albuma Lira Vega (2004), Sreća i ljubav (2009), Duhovi (2015), kao i premijera nekoliko novih pesama sa albuma u nastajanju, koji nosi radni naziv „Posledice rada“.
Ove večeri će se, kao specijalni gosti i članovi Big Benda pojaviti dva specijalna muzičara: Dušan Petrović na saksofonu, flauti i melodici i Dejan Vučetić Vuča na usnoj harmonici i vokalu.

Lira Vega je beogradski bend koji čine Vladimir Đorđević i Zoja Borovčanin. Bend ima 3 objavljena albuma i mnoštvo nastupa u Srbiji, regionu i Evropi, kao i nekoliko lokalno i regionalno relevantnih nagrada.

Iako nikada u marketingu i uvek sa dovoljno para u džepu, bend Lira Vega ispisuje recepte za uspeh, za koje samo treba naći tajni kod. Kao što su dobronamerni glasnici rekli: ”Bend Lira Vega potvrđuje svoje mesto, a to je beskompromisna alternativa, otpevana i izvedena na jedinstven način uklapanja, čini se, suprotnih stvari. Pop, rok, elektronika, maestralna gitara i prepoznatljiv vokal. Evergreen psihodelija.”

“Beogradski bend koji sa punim pravom pozajmljuje ime ove zvezde i njenog sazvežđa, pokazao je da i te kako ima sopstveni prsten zvezdanog praha koji se, na ovaj ili onaj način uvukao u pore domaće pop scene.”

“Savršeni spoj izvođačkog umeća Vladimira Đorđevića i magije koju izvlači iz svojih gitarskih efekata odvešće u svemir svakoga ko bude imao priliku da čuje ovaj bend uživo.”

Ulaz: 500 din. a 300 din. za studente.

Vaš Le Studio

<<  Novembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Putopisi, Intervjui..