Održaće se prvi put u Beogradu od 31. marta do 5. aprila 2019. Tehnika glume Majkla Čehova jedna je od najpriznatijih glumačkih metoda uz velikog Stanislavskog. Konstantin Stanislavski je za Mihaela Čehova rekao, da je to bio njegov najbrilijantniji učenik, pa mu je još rano u karijeri poverio sopstveni studio u okviru Moskovskog Art Teatra. Čehov je vremenom razvio svoju tehniku glume, koja pomaže glumcima da sa lakoćom i lepotom osete celovitost svog rada. “Čehov tehnika rasplamsava kreativno biće glumca, na suptilan način koji mu pomaže da se otvori, čime se produbljuje unutrašnji život glumca i uvećava njegov kapacitet za kreativnim izražavanjem” - Maihael Čehov.

Uz pomoć tehnike glume Mihaela Čehova, koja će prvi put u okviru ovog festivala biti predstavljena u Beogradu, sa tolikim brojem predavaca iz sveta, omogućiće se povezivanje pozorišnih umetnika iz celog sveta, čime će se ostvariti saradnja, a rad ce pomoći polaznicima radionice da prodube i oslobode svoj glumački talenat.

Skup u Beogradu biće sastavljen od 7 predavača, licenciranih profesora Majkl Čehov tehnike glume i studenata i polaznika iz celog sveta. Ove godine umetnički ansambl, uključuje umetnike tj. predavače iz 7 zemalja. To su: Patrik Bejli (Engleska), Gretčen Egolf (Sjedinjene Američke Drzave), Endrju Hokins (Engleska), Elena Kuzina (Rusija), Đanluka Ređiani (Italija), Suzana Nikolić (Hrvatska) i Mara Radulović ( Srbija). Na radionice se mogu prijaviti svi profesionalni glumci, reditelji, pozorišni umetnici kao i studenti akademija na 3. i 4.godini studija.

Sve dodatne informacije o prijavama nalaze se na sajtu: chekhovfest.com i email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radionice će se odražavati svakog dana od 8:30 - 17 časova u Kulturnom centru “Stari Grad” - “Parobrodu” Kapetan Mišina 6A.

Svako veče planirano je dešavanje koje je usko povezano za Mihael Čehov festival (predstave, predavanja, radionice, dogadjaji, filmovi, dodela nagrada, druženja, kokteli). U okviru festival biće prikazane tri predstave: Hamlet, iz teatra iz Rusije; predstava iz Portugalijei predstava Smrt jednog anarhiste u izvođenju glumaca JDP-a. Takođe će biti dodeljena nagrada za izuzetan doprinos glumačkoj zvezdi Džoani Merlin.

Ovaj događaj ima za cilj da obogati Srpsku pozorišnu scenu, omogući umetnicima iz zemlje i sveta da sarađuju i da obezbedi stipendije za najtalentovanije mlade umetnike iz Srbije.

<<  Mart 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Putopisi, Intervjui..