_DJT1035_Miljakovac_to_jest_Novi_Zeland_foto_Djordje_Tomic_FotonImagesOn ne može da zakopča dugme, veže pertle, iseče meso u tanjiru. Teško mu je da se popne u autobus, šutne loptu, nacrta skejtera. Mama i tata su brižni i umorni, a doktorka zahtevna i puna svojih problema.

 


Ljudi na ulici ga sažaljevaju i obilaze u velikom luku, a drugovi u školi ga ismevaju i izbegavaju. Zovu ga Kljaka, mada se baš lepo zove, Jovan.

Danas je teško imati drugačije patike, a kamoli imati drugačije telo. Zato on svet gleda ćutke, iz prikrajka. Tako mu je lakše i sigurnije. Društvo mu pravi jedino njegov bezimeni zamišljeni prijatelj. Uz njegovu pomoć stigao je do sedmog razreda, a tada se pojavila Milica. Ona je puna priča, pitanja, predloga i planova. Otvara neka sasvim nova vrata koja obećavaju dobru zabavu, ali ujedno vode u nepoznato, mračno i opasno.

Ako ste pomislili da je ovo predstava o sirotom dečaku s hendikepom, grdno ste se prevarili. Jovan nije tu da nas rastuži, već razgali. On ne izaziva sažaljenje, već divljenje.
Uči nas da budemo iskreni i hrabri. Otvara pitanja jednakosti i različitosti. Tera nas na preispitivanje i najzad, vodi nas na Miljakovac tj. Novi Zeland.

 

_DJT0973_Miljakovac_to_jest_Novi_Zeland_foto_Djordje_Tomic_FotonImages




MALO POZORIŠTE „Duško Radović“
Sezona 2010/2011

MILJAKOVAC, TO JEST NOVI ZELAND
Po motivima knjige Jasminke Petrović – „O dugmetu i sreći“

Režija: Marko Manojlović
Dramatizacija: Ivana Dimić i Jasminka Petrović
Kostim i scena: Diana Lazarov
Muzika: Vladimir Pejković


Igraju:

Jovan

MILOŠ ANĐELKOVIĆ


Milica

VLADISLAVA ĐORĐEVIĆ


Doktorka

DUŠICA SINOBAD


Sozođonotomodaći

DAMJAN KECOJEVIĆ


Dušan

JOVO MAKSIĆ

PREMIJERA: utorak, 8. februar u 20 časova
REPRIZE: 13. i 25. februar

<<  Februar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
242526272829 

Putopisi, Intervjui..