Najlepša dama ukrajinske elektronske scene – Nastia, premijerno će nastupiti u petak 25. juna u Barutani. Jedna je od najtalentovanijih evropskih ženskih tehno di-džejeva, koja krasi naslovnice Mixmag-a i DJ magazina i puni klubove od Berlina do Brazila. To potvrđuje i njena rezidencija na BBC Radio 1, nadovezujući se na njeno dugogodišnje iskustvo u emitovanju na ukrajinskom Kiss FM radiju. Ulaznice su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, po promo ceni od 890 dinara za regularne karte i 1390 dinara za VIP, kao i na prodajnim mestima Ticket Vision-a i Gigs Tix-a.

Kažu da tajna njenog uspeha leži u kvalitetnoj elektronskoj muzici, a da je njeno obeležnje energija koju deli sa ljudima tokom svojih nastupa. Zvuk koji preferira kreće se od pucketavog tehna do melanholičnog minimala, mada na tu osnovu rado naslanja zvuk koji opisuje kao geto funk. Jedna je od miljenica Svena Väth-a i Monike Kruse, a njeni nastupi su redovna pojava na velikim svetskim festivalima kakav je Awekenings.

U svet klabinga ušla je sa samo 13 godina, di-džejingom je počela da se bavi 2005. godine, dok je od 2009. je na turnejama po najatraktivnijim svetskim plesnim destinacijama, nastupajući podjednako i na festivalskim i na klupskim podijumima. Tokom 2014. Godine pokrenula je Strichka festival u Kijevu, koji je tokom godina, zajedno sa proslavom njenog rođendana u poznatom kijevskom klubu Closer, doveo u Ukrajinu najuticajnije svetske di-džejeve, od Lil Louis-a i Plaid-a do DJ Stingray-a i Auk 88, što je deo ponovnog rođenja klupske scene u toj zemlji.

Nastia je bila rezident Kazantip festivala, kao i moskovskog kluba ARMA17. Pokrenula svoju radijsku emisiju Propaganda i istoimenu vinil-only etiketu. Sada vodi svoj novi lejbl Nechto, koji je usmeren na di-džejeve sa digitalnim i vinil izdanjima i stavlja naglasak na veliku širinu ukrajinskih talenata.

Nastia za sebe kaže da je di-džej, a ne producent i da nije posvećena stvaranju sopstvenog materijal već muzici. Svakako je jedna od nekolicine koji su svoj put ka vrhu iskrčili sirovim talentom i vanserijskom veštinom, spajajući ponekad i naizglzed nespojivo, što njene nastupe čini još uzbudljivijim.

Svaki aspekt njene muzičke karijere je deo njene upornosti da konstantno stvara nešto novo i bude pionir. Pre dve godine, kada su se modni svet i tehno kultura približili, nastupila je na specijalnom događaju Nedelje mode, za Pradu, u njihovim poznatim njujorškim kancelarijama. Prošlog leta je postala prvi tehno di-džej koji je nastupio na dram en bejs festivalu SunAndBass, uz čuvenog MC Stamina. Tom prilikom je intervjuisala svevremenog heroja Goldie-ja za Mixmag i sa njim planira posebnu saradnju u budućnosti.

<<  Avgust 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Putopisi, Intervjui..