U subotu, 14. novembar 2020. u 20:00 u Velikoj sali Doma omladine Beograda - Ulaznice su u pretprodaji na Blagajni DOB i preko Tickets.rs mreže, po ceni od 600 dinara. Dom omladine Beograda poziva sve ljubitelje bluza na veliki koncert jednog od najdugovečnijih beogradskih bluz sastava – Di Luna Blues Benda. Osnivač benda, Dragan Marković Mare ovogodišnji je dobitnik nagrade Udruženja muzičara džez, zabavne i rok muzike za svoj izuzetan doprinos razvoja bluzu i džezu kod nas. Ona će mu biti zvanično uručena na koncertu, koji će biti prilika i da zajedno proslavimo Maretov 70. rođendan!

Svoj prvi bluz bend –  Bluz kvintet, Dragan Marković osnovao je u Beogradu pre ravno 40 godina. Sa drugim po redu sastavom, Point Blank, snimio je prvu bluz ploču na ovim prostorima (1983.), a Di Luna Blues Band osnovao je 1989. godine.

Di Luna Blues Band počeo rad sa ciljem da kroz žive nastupe podeli radost muziciranja i ljubav prema bluzu. Veliki broj nastupa i uvek dobra atmosfera na njihovim svirkama, zalog su dugovečnosti i objašnjenje zašto sa uspehom opstaju do danas, uz stalno pdomlađivanje, kako sastava, tako i publike. Učestvovali su na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim festivalima (Belgrade Beer Fest, Exit Festival, Nisville Jazz Festival, Enter Festival, Summertime Jazz Festival, Voxstock, Valjevo Jazz Festival, Šabac Jazz Festival, North City, Marsoni Blues Fest, FIAT, Blues Summit Podgorica…), deleći često scenu sa najvećim svetskim zvezdama džeza i bluza (Ten Years After, Diane Schuur, Benny Golson, Art Farmer, Mick Taylor, Joe Zawinul…).

Pod vođstvom Dragana Markovića Mareta trenutnu postavu čine neki od najboljih bluz muzičara u Srbiji:

Blagoje “Pače“ Nedeljković – bubnjevi
Nikola Marković – bas
Slobodan Negić – gitara
Aleksandar Vujičić – gitara & vokal
Ivan Ilić – trombon
Nemanja Banović – truba
Strahinja Banović – truba
Aleksandar Jaćimović – saksofon
Max Kochetov – saksofon
Dragan Ćalina – klavijature
Nataša Guberinić – vokal
Dragan Marković Mare – gitara

Poseban gost Di Luna Blues Benda na koncertu u Domu omladine biće Iva Ikon, naša poznata pevačica, pijanistkinja i tekstopisac sa međunarodnom karijerom, posebno inspirisana gospel muzikom.

Diplomirala je klavir na FMU u Beogradu u klasi prof. Nevene Popović i u Minhenu u klasi prof. Vadima Suchanova i prof. Olafa Dresslera. U Minhenu počinje i studije džez pevanja i gospela u klasi američke džez ikone, Karen Edwards. Odmah po završetku studija u Nemačkoj, dobija ponudu od čuvenog menadžera i promotera, Mel Busha (koji je otkrio i proslavio Vanessu Mae (violina), Bond (kvartet), Maxim (klavir), kao i zvezde svetske muzičke scene, kao što su Elton John, Queen, George Michael, Michael Jackson…) da se priključi novoosnovanom petočlanom bendu “WILD” kao pijanistkinja i pevačica. WILD potpisuje ugovor sa jednom od najvećih diskografskih kuća, EMI CLASSIC International (London) što im omogućuje snimanje albuma, promocije širom sveta, kao i saradnju sa velikim imenima i producentima: Jeff Wayne (War of the Worlds), Eric Serra (The Fifth Element, Big Blue), ORION (Prodigy, Dido, Embrace). Iva Ikon upravo priprema svoj prvi solistički album.

<<  Novembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Putopisi, Intervjui..