U klubu DOT ove nedelje vikend počinje ranije. Četvrtak 14. novembar rezervisan je za najfiniji liquid drum’n’bass zvuk, u okviru Different Kind Of Jazz večeri, u terminu od 20 h do 2 h. Istoimeni koncept nastao je pre pet godina, kao matine plesne elektronske muzike koja je nastala pod uticajem jazz-a. Kombinacija di-džej seta i živih instrumenata poput klavijature, gitare i violine, uz multitalentovane Džonidžu i Don Dadu nateraće svakog posetioca da se prepusti dancefloor-u uz vesele ritmove koje voli.

Narednog dana, u petak 15. novembra očekuje nas allnighter DE:MO ekipe, koja nas svojim zvukom vodi u Berlin. DE:MO dvojac je postao prepoznatljiv po hybrid di-džej setovima tokom kojih klasičan di-džejing spajaju sa live act-om i postojeće trake oplemene dodatnim semplovima i efektima.

DE:MO ekipa se nedavno pojavila u Beogradu i donosi pravo osveženje na domaću elektronsku scenu. Za sebe kažu da su techno bend nastali u galaksiji Antennae i da su došli na planetu Zemlju sa zadatkom da kreiraju fabriku emocija ispoljenu kroz muziku i umetnost koja će ljudima pružiti mogućnost da osećaju dublje. Ono što ih razlikuje od ostalih, ne samo lokalnih već i svetskih di-džejeva je to što svoj život i žurke žive i prave u kamperu, zimi na Kopaoniku, a leti na Adi Bojani, gde organizuju žurke tokom cele sezone. Po povratku u Beograd, aktivirali su se na polju svoje muzičke karijere. U početku su DE:MO žurke organizovane po celom gradu, ispred kampera, na lokacijama masovnih žurki i noćnih klubova – svuda gde se nalazila njihova potencijalna publika. Ubrzo su dobili šansu da organizuju sopstveni stejdž na festivalu Dev9t, kao i da nastupaju na Urban Bug bini na EXIT-u. Njihovi setovi odlikuju melodic techno notama. Svoju muziku opisuju kao harmoničnu tehnozu sa prepoznatljivom melodijom, gde se trake razlikuju jedna od druge, moraju biti “pevljive” i pokretati ljude uz bit koji nije konstantno isti. Na nastupima vode računa da se publika dobro zabavlja. Njihova misija je da moćni zvuk koji stvaraju, transferom čiste emocije i strasti učine dostupnim ljudima na ovoj planeti.

Vikend zaokružujemo u subotu 16. novembra jednom od najpopularnijih večeri u gradu, r’n’b i hip hop žurkom Cherry on Top, gde će se selekcijom muzike baviti DJ Ike i Lea Davogić, kroz dobre stare hitove, kao i najsvežije numere ovih žanrova.

<<  Jul 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Putopisi, Intervjui..