Bend Irish Stew of Sindidun koji je će 2. novembra održati veliki beogradski koncert u Domu omladine Beograda povodom "novih 15 godina" karijere, predstavio je publici i novi singl, pesmu "Away". Ovo je prva pesma koju je bend objavio nakon četvrtog studijskog albuma "City of Grigs", ovoga puta u saradnji sa novom članicom benda, violinistkinjom Anom Đokić Brusić, dobro poznatom publici kao tvorac nekih od najvećih hitova na domaćoj "irskoj" sceni. "Ana je puno doprinela nekoj novoj i drugačijoj energiji i u poslednjih godinu dana radili smo na stvaranju nekoliko novih pesama.

Želja nam je bila da oblikujemo i finaliziramo barem jednu pred ove koncerte i simbolično uđemo u tih novih 15 godina, i tako je nastao Away” kaže bend i dodaje: “Nama je prijao fokusirani rad na jednoj pesmi i obzirom na aktuelni muzički trend, verovatno ćemo u narednom periodu objavljivati nekoliko singlova, a tek onda album koji će zaokružiti celu priču, kada za to bude pravo vreme."

Pesma "Away" je snimana u studiju Wave i studiju Demode. U ulozi miks inženjera bio je Igor Lončar, a aranžmane i produkciju bend je realizovao zajednički, kroz saradnju svih članova. Muziku i tekst kao i mnogo puta da sada potpisuje frontmen grupe, Bojan Petrović, a pesma se bavi tematikom napuštanja zemlje.  "U jednom periodu sam imao i blagu autorsku krizu, dok nisam posložio neke stvari sam sa sobom i krenuo da se otvaram prema onome o čemu razmišljam u poslednje vreme” priseća se Bojan i objašnjava motive nastajanja ove pesme: ”Večita dilema između toga da li ostaviti sve i otići za nekim boljim životom, ili ostati i izboriti se za to novo sutra u svojoj zemlji. Za ovih 15 godina, ispratili smo mnogo prijatelja i fanova, slušaće i gledaće nas preko interneta, a ja se nadam da ćemo sve koji su ostali videti na ovim koncertima. I ne samo sada nego i u narednim godinama."

Pesmu “Away” možete preslušati na ovom linku >>

Kao podrška, koncert u Domu omladine 2.novembra otvoriće dugogodišnje kolege sa scene, bend “Cassidy's Brewery”, koji u poslednje vreme sve češće sviraju i publiku uvek pristojno prodrmaju tvrdim i brzim "celtic punk/rock" zvukom pa se očekuje prava fešta i za sve ljubitelje ove muzike.

Nakon beogradskog koncerta, Irish Stew će sa svojom publikom proslaviti i koncertima u još nekoliko gradova širom Srbije, i to 22. novembra u Kragujevcu, 29. novembra u Smedervskoj palanci, 30. novembra u Kruševcu  i 7. decembra u Šapcu.

Ulaznice za beogradski koncert grupe Irish Stew u Domu omladine Beograda 2.novembra  mogu se nabaviti na svim prodajnim mestima Tickets.rs kao i online na https://www.irishstew.net/tickets po ceni od 600 RSD. Na dan koncerta, na ulazu, cena ulaznice iznosiće 800 RSD.

<<  Mart 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Putopisi, Intervjui..