U kultni prostor na Kalemegdanu, ovog septembra, sa svetskih festivala i popularnih klubova, stižu nam zvezde haus, progresiv, tehno i trens scene. Španska tehno umetnica afričkog porekla Fatima Hajji nastupiće u petak 6. septembra u Barutani. Ove godine Fatima slavi 20 godina svog prisustva na muzičkoj sceni, pa tom prilikom za beogradske klabere planira specijalan party kako bi proslavila ovaj jubilej. Tokom svoje duge karijere oblikovala je razne podžanrove tehno muzike. Njen zvuk je snažni hard tehno, u kome se protežu hipnotišuće arapske melodije, kao i elementi afričke muzike, salse i dobar gruv.

Pored di-džejinga, ona se bavi i produkcijom, vlasnica je i tri izdavačke kuće Standbite Music, Taikatta i Silver M. Takođe, vodi i svetski slušanu radijsku emisiju Standbite Music, dok žurke svoje etikete Silver M održava na Ibizi, u Amsterdamu i Barceloni. Te večeri, podršku će joj pružiti muška tehno ekipa: Bojan Vukmirović iz Concrete DJz, Paragon i Timmy Mendeljejev i CWTCH.

Dan kasnije, subota 7. septembar, rezervisana je za ljubitelje trens zvuka i Bizzare Contact, nezaobilazno ime ovog žanra. Bizzare Contact je dvojac koji čine Didy i Gady Ezra. Njihove pesme su izdate za kompilacije širom sveta, a deo su lajnapa festivala kao što su: Boom, Glastonbury, Ozora, Noisily. Sa njima će nastupiti domaći izvođači svetskog renomea Flegma i Zyce, sa svojim progresiv – tek – trens projektom Ectima, a podršku prožaju Aquapipe, Sivi i Albert.

Aktuelni svetski haus dvojac CamelPhat, prepoznatljivi po ultimativnom hitu „Cola“ koji je osvojio plesne podijume širom sveta i radijske stanice, dolaze po prvi put u Beograd u petak 20. septembra. Njihova najpoznatija numera „Cola“, koju su izdali sa Elderbrook-om 2017. godine za izdavačku kuću Defected Records, bila je broj jedan na Bilbordovoj listi Dance Club Songs, a takođe je nominovana za čuveni Gremi u kategoriji najbolje dance izdanje 2018. godine. Ove godine objavili su numeru „Be Someone“, a njihovu prošlogodišnju hit traku „Breathe“ remiksovao je čuveni Eric Prydz. Njihove pesme se mogu čuti svuda, od velikih izdavačkih kuća do najuglednijih andergraund lejblova, CamelPhat-ova raznovrsnost i bezvremene haus numere imaju svoje mesto na velikoj internacionalnoj sceni. Prošle godine, ovaj duo osvojio je DJ Awards, u kategoriji najbolji haus di-džej, potpisali su ugovor za izdavačku kuću RCA Records i najavili debi album, na kojem trenutno rade.

Šesto izdanje Blender All Stars žurke, zakazano je za subotu 21. septembar, kada će nastupiti Kid Kimi koji je prepoznatljiv po svojim setovima u kojima eksperimentiše sa najrazličitijim žanrovima elektronske muzike, di-džej dvojac Timmy Mendeljejev b2b CWTCH, predvodnici Oscillate muzičkog koncepta i DE:MO ekipa čiji setovi odlikuju melodičnim tehno notama.

Španski di-džej, producent i umetnik poznat po lajv nastupima, Henry Saiz nastupiće ispod bedema Kalemegdanske tvrđave u petak 27. septembra, u okviru vikenda zatvaranja. Domaća publika imala je prilike da se upozna sa Saiz-ovom produkcijom kroz dva neverovatna nastupa sa bendom, koje je imao tokom prethodne dve godine u Beogradu. Kao jedan od najtalentovanijih na elektronskoj muzičkoj sceni, Henry Saiz napravio je jedinstven put u svojoj muzičkoj karijeri dugoj preko jedne decenije, izdvojivši se specifičnim zvukom u kojem kombinuje uticaje klupske muzike i širokog spektra muzičkih stilova kao što su pop 80ih i progressive rock. Njegova izdavačka kuća Naturasonoris osvojila je priznanje za najbolji lejbl 2011. od strane Deejay Magazine-a. Henry-jev fantastični remiks trake Lamur od Guy J-a bio je prvi essential new tune u Pete Tong-ovoj emisiji na BBC Radio 1. Iste godine, Saiz je pozvan da uradi miks za prestižni Balance. To je bio proces pri kom je koristio ploče, kasete, trake sa kolutom i preko 100 snimaka koje je napravio kao dečak. Ovaj miks je postavio nove repere kvaliteta, dok mnogi i dalje smatraju da je baš taj miks najbolji koji je Balance objavio. Prošle godine objavio je audio-vizuelni projekat u okviru kojeg je snimio 10 pesama na 10 različitih i neobičnih lokacija širom sveta, zajedno sa bendom. Neke od avantura na tom putovanju su bile snimanje zvuka sintisajzera unutar piramida u Egiptu, komponovanje teme tokom šetnje nacionalnim parkom u kome raste neobično Džošua drvo, pravljenje pesme u Tokiju uz pomoć virtuelnih pevača, sviranje bubnjeva u vulkanskim pećinama na ostrvu Lanzarote i tehno džem sešn sa pripadnicima Masai plemena.

Regularne i VIP ulaznice su u prodaji putem nove onlajn platforme Cooltix, kao i širom Ticketvision i Gigs Tix prodajnih mreža.

<<  Jun 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Putopisi, Intervjui..