Španski di-džej, producent i live actumetnik Henry Saiznastupiće po prvi put u beogradskoj Barutaniu petak 27. septembra, u okviru vikenda zatvaranja.Domaća publika imala je prilike da se upozna sa Saiz-ovom produkcijom kroz dva neverovatna livenastupa sa bendom, koje je imao tokom prethodne dve godine u Beogradu. Henry Saizje muzičar koji prevazilazi trendove i formule kako bi stvorio posebnu vrstu muzike koju je teško opisati, alijelako zavoleti i u njoj uživati. Kao jedan od najtalentovanijih na elektronskoj muzičkoj sceni, Henry Saiznapravio je jedinstven put u svojoj muzičkoj karijeri dugoj preko jedne decenije, izdvojivši se specifičnim zvukom u kojem kombinuje uticaje klupske muzike i širokog spektra muzičkih stilova kao što su pop 80ih i progressive rock.

Muzika koju je komponovao uvek je bila ispred svog vremena.Henryje veoma brzo privukao pažnju engleskih giganata kao što su Reinassance, Global Undergroundi Bedrock. Njegova izdavačka kuća Naturasonorisosvojila je priznanje za najbolji lejbl 2011. od strane Deejay Magazine-a. Henry-jev fantastični remiks trake Lamurod Guy J-a bio je prvi essential new tuneu PeteTong-ovoj emisiji na BBC Radio 1.Iste godine, Saizje pozvan da uradi miks za prestižni Balance. To je bioproces pri kom je koristio ploče, kasete, trake sa kolutom i preko 100 snimaka koje je napravio kao dečak. Ovajmiks jepostavio nove repere kvaliteta, dok mnogi i dalje smatraju da je baš taj miks najbolji koji je Balanceobjavio.Poslednjih godina, Henry-jev impresivni raspored ga je doveo do raynovrsnih lokacijaširom sveta, nižući velike uspehe, uključujući pohvale odstrane kritičara i publike festivala kao što suSonar, Creamfields, Ultra Miami, Global Gatheringi Benicassim.

Nakon dugačke liste uspešnih izdanja i neprestanih svetskih turneja, Saizje svoj prvi LP izdao 2013. godine i nazvao gaReality is for those who are not strong enough to confront their dreams. Album je oličenje dvogodišnjeg rada u studiju i sadrži 17 numerakoje uvlače slušaoca ivode ga na putovanje kroz Henry-jevo tumačenje elektronike –slušanje koje će vrlo moguće iznenaditi kako postojeće,tako i njegove nove fanove.

Paralelno sa nastupima i produciranjem muzike, Saizje pokrenuo i radijsku emisiju The Labyrinthkoja iz dana u dan ima sve više slušalaca.Prošle godine objavio je audio-vizuelni projekat u okviru kojeg je snimio 10 pesama na 10 različitih i neobičnih lokacija širom sveta, zajedno sa bendom. Koncept ovog albuma je da materijalizuje esenciju svakog mesta i pretvori je u pesmu. Neke od avantura na tom putovanju su bile snimanje zvuka sintisajzera unutar piramida u Egiptu, komponovanje teme tokom šetnje nacionalnim parkom u kome raste neobično Džošua drvo, pravljenje pesme u Tokiju uz pomoć virtuelnih pevača, sviranje bubnjeva u vulkanskim pećinama na ostrvu Lanzarote i techno jam sessionsa pripadnicima Massai plemena.

Prodaja karata putem Cooltix Srbija online prodajnog mesta: https://cooltix.rs/event/HenrySaizDjSet-5d39d03b82bc760010a8b97d



<<  Jun 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Putopisi, Intervjui..