Hindi Zahra i Cory Wong, gitarista benda „Vulfpeck”, prvi izvođači nove sezone Musicology serijala!  Na kultnom koncertnom serijalu, Musicology Barcaffè Sessions, koji je sada već postao regionalni serijal, Beogradu će se na jesen predstaviti dva izvanredna muzičara, koja nastupaju u sasvim stilski drugačijim manirima. Po običaju, novu sezonu otvara izvođač koji je već nastupao na serijalu i imao prilike da oduševi beogradsku publiku. Reč je o svetski poznatoj francusko-marokanskoj kantautorki, Hindi Zahri, koja će, nakon koncerata u sklopu Musicology serijala u Zagrebu i Ljubljani, održati dva koncerta u klubu Bitefartcafe, 28. i 29. septembra.

Malo više od mesec dana kasnije, koncert će, sa svojim bendom, održati jedan od najuspešnijih gitarista današnjice, Cory Wong iz benda „Vulfpeck’’, 7. novembra na istoj lokaciji.

Musicology vec šestu sezonu za redom osluškuje želje svoje publike, ni ove godine ne prezajući od dovođenja izvođača koji su upravo izbor fanova serijala.

Hindi Zahra, multiinstrumentalistkinja i kantautorka slobodnog duha, u potrazi za svojim ličnim i muzičkim identitetom, odlučila je da se preseli sama u Marakeš, gde se posvetila isključivo umetničkom stvaranju. I sama naziva ovo putešestvije begom u samoću iz koje su se rodile pesme nastale u istinskom zanosu i ekstazi, prožete osećajem melanholije. Igrajući se sa muzičkim stilovima, preuzima uticaje Kube, Jordana, Andaluzije, Egipta i Italije i svako iskustvo spaja u autentičnu muzičku kreaciju.

Ovenčana je prestižnim nagradama kao što su „Constantin” i „Victoires de la Musique”, a kritičari njenu muzičku strast i energiju povezuju sa umetnicima kao što su Miriam Makeba, Cesaria Evora, Marvin Gay i Nina Simone.

Nakon što je 2017. godine, u okviru istog serijala, Hindi Zahra održala koncert pred rasprodatim klubom Bitefartcafe, za koji se tražila karta više, koncert o kom se i dalje sa oduševljenjem priča, organizatori su odlučili da ove sezone zakažu čak dva koncerta i time obraduju beogradsku publiku.

Ubrzo zatim, u novembru, u Beograd stiže po prvi put jedna od najvećih fank senzacija današnjice – gitarista grupe „Vulfpeck”, Cory Wong sa svojim bendom. Prepoznatljiv po veštini improvizacije, veselom duhu prilikom nastupa i fleksibilnom zglobu desne šake, ovaj virtuozni gitarista započeo je svoju karijeru u Mineapolisu, svirajući po džez klubovima, pre nego što se pridružio R&B/fank sastavu „Vulfpeck” 2015. godine.

Sa 16 godina, Wong je pretrpeo veliku povredu glave koja je rezultirala gubljenjem osećaja u desnoj ruci. Prognoze lekara po pitanju njegovih šansi za život bile su loše, ali on, kao večiti optimista, nije hteo u to da poveruje. Vremenom, uspeo je da se izbori sa svim poteškoćama, da bi danas bio jedan od najpriznatijih gitarista, kantautora i producenata, čiji se album „The Optimist” našao na Bilbordovoj listi top 20 džez albuma prošle godine.

Pod uticajem Prinsa, Džeksona, grupe „Earth, Wind & Fire”, ali i Metenija, Skofilda i Frizela, kreirao je stil komuniciranja sa publikom koji je melodičan i nežan, ne ustručavajući se da se u potpunosti prepusti izraženom fanku kad za to dođe trenutak. Kombinujući električnu i akustičnu veštinu sviranja i stvarajući autentičan izraz i „gruv”, zaradio je poštovanje najvećih savremenih „džemera” i kolega muzičara.

Najavom prva dva izvođača šeste sezone serijala, Musicology Barcaffe Sessions osigurao je da će i ovu godinu obeležiti sve kvalitetniji koncertni program u Beogradu i regionu, dok će uživanje u vrhunskim muzičkim notama upotpuniti i ukusi najkvalitetnije Barcaffè espresso kafe.

Fotografije se nalaze na linku: https://we.tl/t-y4QkOmZPrV

Ulaznice za sve koncerte MBS serijala mogu se kupiti online ili na prodajnim mestima www.tickets.rs i www.ddtickets.rs.

Musicology Barcaffè Sessions predstavlja novi koncept koncertno–festivalskog iskustva, na kome posetioci koncerta imaju priliku da uživaju u intimnim klupskim nastupima velikih svetskih jazz, blues, funk, r’n’b zvezda, koje obično nastupaju u većim prostorima. Na ovaj način se zadržava taj intimni trenutak, kontakt između izvođača i publike, koji se izgubio u velikim halama i festivalima, dok se ljubiteljima kvalitetnog zvuka nudi nešto što u regionu do sada nisu mogli da iskuse. Izuzetno uspešna prva godina koncertnog serijala 2016-2017, koju su obeležile rasprodati i virtuozni koncerti, posebna, intimna atmosfera, kao i druženje publike i muzičkih zvezda nakon koncerata, napravila je veliki odjek kako u Srbiji, tako i u čitavom regionu. Ovakve reakcije doprinele su tome da se Musicology Barcaffè Sessions u drugoj sezoni proširi na Sloveniju, a od prošle godine i na Zagreb.

<<  Novembar 2019  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Putopisi, Intervjui..