Igor Vince i njegov sastav “Drum, Brass, And Keys” nastupiće pred koncert kubanskih zvezda, Aleksandera Abreua & Havana D’ Primera u Barutani 24. jula. “Alexander Abreu i Havana D’Primera su prava muzička senzacija sa Kube. Ogromna je privilegija videti i čuti takav orkestar u Beogradu. Pored svega što ih izdvaja, posebno mi je zanimljiv njihov jedinstven spoj salse, fanka i džeza. Imaju neviđen muzički šarm. I zaista nam je čast da našim nastupom otvorimo tu koncertnu noć. To su trenuci koji će se zauvek pamtiti.” poručuje Igor Vince. Igor je ovog proleća objavio svoj novi audio/video album sniman uživo na velikom koncertu na Kalemegdanu u septembru 2018. godine. Tada je sa svojim bendom nastupio iste večeri kada i Femi Kuti i Makedonska filharmonija.

Kroz autentične muzičke aranžmane provlače se iskreni i vešto satkani stihovi i poruke. Sa svojom magičnom kalimbom u rukama, kongama i đembe bubnjem ispred sebe, kao glavnom artiljerijom ritma, svojim stasom, glasom, žestokim porukama i očaravajućim ljubavnim stihovima, Igorova muzika pogađa svakoga do koga dopre. Harizmatični autor se, na sebi svojstven način, razigrava u žanrovima kao što su fank, afrobit, soul, rok, rege, r’n’b, worldbeat, džez i pop. Od vrlo energičnih, ritmom nabijenih, numera i prodornih duvačkih linija, do najsuptilnijih balada, Igor, još jednom ukazuje na širok spektar svog muzičkog izražavanja.

Široj publici, ovaj Beograđanin, poznat je i kao jedini muzičar van afričkog kontinenta u bendu Femija Kutija, sa kojim je do sada svirao na brojnim turnejama širom sveta. Osim Femija Kutija, Vins je nastupao i sa mnogim drugim svetskim muzičkim velikanima, kao što su Keziah Jones, Fatoumata Diawara, Dean Bowman, Cheick Tidiane Seck, Cheikh Lo.

U sredu, 24. jula u Barutani Dom omladine Beograda i etiketa Binta Sound predstavljaju najbolji kubanski salsa sastav nove generacije – Havana D’Primera, čiji je lider i glavni tekstopisac Aleksander Abreu.

Alexander Abreu, cenjeni, višestruko nagrađivani džez trubač, ili kako ga još nazivaju: “bog vetra”, svoju karijeru gradio je spajajući salsu, džez, fank i afro-kuban. Njegov orkestar Havana D’Primera čine neki od trenutno najboljih i najuticajnijih muzičara, što je, uz enormnu popularnost salse svuda u svetu, dovoljno da najavimo veliki spektakl za sve ljubitelje latino zvuka!

Njihova reputacija prevazilazi lokalne okvire i broj ljudi koji prate njihov rad sad se meri milionima, zahvaljući društvenim mrežama, spotovima na televizijama, radijskim emitovanjima, kao i čestim koncertima. Do sada su održali više stotina međunarodnih koncerata na svih pet kontinenata, a redovno nastupaju u Njujorku, Parizu, Rimu, Tokiju, Los Anđelosu, Buenos Airesu, Montevideu. Svuda puneći koncertne dvorane i dižući publiku na noge, svojim pesmama na najbolji način predstavljaju kuda je otišla kubanska muzika posle svetskog uspeha generacije starih velemajstora sa kompilacije Buena Vista. Dobitnici su nagrade „Cubadiscos Grand Prize“ (za 2015, 2016. i 2017 godinu), najvećeg priznanja za umetnički rad popularnih muzičkih orkestara na Kubi, kao i nosioci Latin Grammy nominacije u kategoriji najboljeg salsa albuma 2018, za njihov najnoviji album “Cantor del Pueblo”.

Vrata Barutane se otvaraju u 20 časova, koncert počinje u 21 čas.

<<  Jul 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Putopisi, Intervjui..