Norman Biker (Norman Beaker Band) održaće koncert u klubu Atom Akademija, u petak, 8. februara, u sklopu svoje evropske turneje na kojoj promoviše aktuelni album "We See Us Later", gde će nastupati kao "power" trio sa početkom u 21 čas. Norman Biker (Norman Beaker Band) u sklopu svoje balkanske turneje na kojoj promoviše aktuelni album "We See Us Later", nastupio je kao "power" trio do sada u Pazinu, Kopru, Mostaru i Sarajevu, dok se turneja preko Zagreba, Novog Sada i Beograda završava u grčkom gradu Seres. Norman Biker se vratio novim, senzacionalnim albumom. 2015. godine albumom "Live in Belgrade" Norman Beaker Trio instantno je osvojio sve u svetu bluza, naročito hit numerom "Only I Got What Other Guy Want" koja je obrela na samom vrhu internacionalnih bluz lista.

Pozitivne kritike iz Velike Britanije, preko Nemačke, Belgije do Kanade samo su ponovo potvrdile njegov status ikone i neospornu reputaciju jednog od najboljih britanskih bluz muzičara. Tokom 2017. Norman Biker postao je osmi Britanac u 21. veku u Blues Hall of Fame.

Norman je negovao prepoznatljivi zvuk tokom čitave svoje karijere bilo svirajući solo ili sarađujući sa najvećim muzičarima bluz, rok, džez, soul i pop muzike sa obe strane Atlantika, uključujući imena kao što su Čak Beri (Chuck Berry), Džek Brus (Jack Bruce), Badi Gaj (Buddy Guy), Van Morison (Van Morrison), Lovel Fulson (Lowell Fulson) i B.B. King koji je jednom prilikom izjavio: "Norman je kao beli Freddie King".

Ostavši odan onim istinskim, inovativnim korenima koji su britanski bluz učinili velikom muzičkom silom - bez obizra na promene u trendovima - samo su poslužile da Normanov rad ostane savršen i savremen. Veran ustaljenoj formi, Norman Biker se vraća novim studijskim albumom "We See Us Later" koji je već zavredio pozitivne rezencije širom sveta. Ploča je plod rada čitavog benda, uključujući učešće maestra na saksofonu Kima Nišikavare (Kim Nishikawa) i virtuoza na klavijaturama Nika Stida (Nick Steed), čije je umeće pružili sastavu novu dimenziju.

Norman još jednom pokazuje veštinu kombinujući različite muzičke žanrove poput prvih britanskih R&B velikana i umetnika. Iako pesmama odaje počast sopstvenim herojima, a same numere variraju od bluza i roka, preko fanka i džeza do popa, one su nedvosmisleno nose Bikerov potpis i lagano plove od jedne do druge, ostavljajući slušaoca da se pita koje će naredno iznenađenje biti.

Kao gost, na albumu se pojavljuje i Leri Garner (Larry Garner), još jedan Blues Hall of Fame laureat, koji Normanu pravi društvo u pesmi "I Don't Want A Lover", kao i Stiv Elis (Steve Ellis), originalni vokal benda The Love Affair koji se pojavljuje u gospel-blues numeri "Time and Tide".

Ako je "Live in Belgrade" bio sirov, žestok i kako ga je jedan muzički recenzent opisao "bluz napunjen testosteronima" ni novo studijsko izdanje nije ništa manje moćno. Normanovo ogromno iskustvo u produkciji u kombinaciji sa darom ka aranžerskim detaljima u svakoj pesmi samo doprinosi kvalitetu koji se može čuti u svakoj pesmi.

Norman Biker bend sastavljen je od veoma cenjenih britanskih muzičara koji su svoj doprinos kompletnoj rokenrol sceni dali koncertnim sviranjem, ili studijskim radom za britanske i svetske velikane - BB King, Badi Gaj (Buddy Guy), Džek Brus (Jack Bruce), Aleksis Korner (Alexis Korner), Kris Farlou (Chris Farlowe), Leri Garner (Larry Garner), Graham Bond, Čak Beri (Chuck Berry), Robert Plant, Džimi Pejdž (Jimmy Page), Van Morison (Van Morrison), Lovel Fulson (Lowell Fuslon), Piter Grin (Peter Green), Luizijana Red (Louisiana Red), Fenton Robinson i mnogi drugi.

Norman Biker je predvodnik britanske bluz scene više od četiri decenije, veoma cenjen gitarista, pevač, tekstopisac i producent. Zajedno s Vanom Morisonom tri puta zaredom napunio je Rojal Albert Hol.

Džon Prajs je jedan od zauzetijih basista u Britaniji. Snimao je i svirao s muzičarima kao što su: Van Morison, Erik Bardon, Toni Ešton, Kris Farlou, Toni Mekfi, Herbi Goins, Mik Abrahams,… Član je Biker Band-a preko dvadeset godina.

Britanski bluz ponovo stiže u Beograd! Koncert koji ljubitelji bluz zvuka i dobre svirke nikako ne bi trebalo da propuste!

<<  Mart 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Putopisi, Intervjui..