Osnivač EXIT festivala Dušan Kovačević proglašen je jednim od najuticajnijih ljudi evropske muzičke i manifestacione industrije u 2021. godini od strane čuvenog američkog magazina Pollstar. Ovaj vrhunski medijski autoritet na polju muzičke industrije, s tradicijom dugom čak četrdeset godina, objavio je inauguralnu međunarodnu evropsku listu od dvadeset ličnosti koje „predvode, inspirišu i pomeraju muzičku i manifestacionu industriju napred“. Na listi se, pored čelnika Exita, nalazi i Emma Banks, više puta proglašavana za vodećeg evropskog muzičkog agenta, na čijem rosteru su velikani kao što su R.H.C.P, Kylie Minogue, Katy Perry, Muse, Florence + The Machine, i mnogi drugi.

U utorak 21. septembra, na Međunarodni dan mira i Dan evropske teritorijalne saradnje, u 20:21h, Fondacija EXIT pokreće novi projekat Incredible Destination Events, koji uz učešće popularnih međunarodnih muzičkih zvezda promoviše lepotu turističkih destinacija i kulturnu baštinu regiona. Ovaj sjajan projekat će na inovativan način predstaviti svetu atraktivne turističke destinacije kroz fuziju kreativnih industrija i kulturnog nasleđa pograničnog regiona Mađarske i Srbije. Prva u nizu je Bačka Tvrđava, prelepo srednjevekovno utvrđenje, lokacija na kojoj je snimljena specijalna emisija „Mirna Bačka" čiji su gosti cenjeni muzičari iz regiona: Lajko Felix, Marko Louis, Mile Kekin i Rambo Amadeus, a domaćin specijalnog programa je Bojan Ivković, muzičar, perkusionista, voditelj i glumac. 

Deveti beogradski World Music festival „Todo Mundo” biće održan u Klubu DIM, od 25 – 28. septembra 2021. godine. Nakon prošlogodišnje pauze prouzrokovane pandemijom, prestonički world music festival se vraća na scenu. Novo izdanje festivala „Todo Mundo” obuhvatiće šest koncerata, izložbu fotografija i konferenciju. Festival „Todo Mundo” neretko krase vezivna nit ili tema, koja pojedinačnom izdanju daje upečatljivo obeležje. Među dosadašnjim temama našle su se: Afrika, Turska, Balkan, Mađarska… Podalje od jasnih geograskih odrednica, ovoga puta je za vezivnu nit festivala odabrana žena.

Ranije nego ikada počinje prodaja četvorodnevnih ulaznica za EXIT festival! Za izdanje 2022 već su objavljeni prvi hedlajneri – veliki Nick Cave i njegovi The Bad Seeds nastupiće na glavnoj bini 8. jula, a na Dance Arenu stiže moćni Boris Brejcha. Četvorodnevne i jednodnevne ulaznice za 8. jul su u redovnoj prodaji od sutra u podne na exitfest.org, kao i na prodajnim mestima i online stranicama Gigs Tix-a. Festivalski kompleti mogu se kupiti po ceni od 6.490 dinara, i uz popust od 60 odsto.

Festival Rokerijada je nastao pre pet godina kako bi očuvao rokenrol kao kulturno dobro i na ovaj način ga zaštitio i negovao kroz različite manifestacije. Muzički program ovogodišnje Rokerijade počeo je u četvrtak 26. avgusta, na letnjoj sceni Kulturno-prosvetnog centra u Petrovcu na Mlavi, kada su petrovački muzičari "džemovali" sa gostima, ovogodišnjim učesnicima, prošlogodišnjim pobednicima i dragim prijateljima iz bendova Seljačka buna i Art Diler. Takmičarski program se održao u petak, 27.avgusta, kada smo se preselili na Gradski trg i na velikoj bini slušali bendove, a to su:

Na konferenciji za novinare povodom 21. međunarodnog festivala Dani orgulja - Dies organorumkoja je održana danas u Galeriji Artget Kulturnog centra Begorada, predstavljne je program festivala. Dani orgulja počinju  29. avgusta i trajaće do 16. septembra 2021., a na 7 večernjih koncerata publika će “proći” kroz različite epohe i orguljske škole kao i originalne ideje i težnje orguljaša iz Srbije i Evrope. Velečasni Mihael Sokol, župkin Katedrale Blažene Djevice Marije koja je domaćin Festivala je ovim povodom izjavio: “Uobičajeno je da se veliki klasični koncerti održavaju u liturgijskom prostoru, tako je i Katedrala Blažene Djevice Marije sve ove godine otvorena za saradnju ali i za velike umetnike”.

ADA Divine Awakening, prvi festival svesnosti i intimnosti, biće održan od 15. do 20. septembra na Adi Bojani. Na jednoj od najlepših destinacija Evrope okupiće se preko 40 vodećih svetskih stručnjaka i edukatora na polju partnerskih odnosa, seksualnosti i ličnog razvoja, kao i zvučna muzička imena iz regiona i sveta. Osnivač Exita Dušan Kovačević i osnivačica Tantra Spirit festivala Dolores Antić pokreću ADA Divine Awakening festival, kojim ukazuju na ključne probleme današnjice – sve veću usamljenost, otuđenost, a posebno sukobe u suštinskom povezivanju sa sobom i u partnerskim odnosima.

Finale festivalskog leta i morska muzička avantura uz sedmo izdanje Sea Dance festivala – dobitnika nagrade za najbolji evropski festival, počinje u četvrtak! Na budvanskoj plaži Buljarica od 26. do 29. avgusta, nastupiće vodeće svetske i regionalne muzičke zvezde elektronske, trap/hip hop i rock scene, kao što su Boris Brejcha, Maceo Plex, Tale Of Us, Meduza, Satori i  Topic, koji u Crnu Goru dolaze po prvi put, kao i imena poput Senidah, Bajage i Instruktora, Vojka V, Who See, Sajsi MC, Tijane T i mnogih drugih koji drže sam vrh ovdašnje muzičke scene. Festival će biti održan u skladu sa bezbednosnim protokolom, na osnovu kojeg će ulaz na festival biti ograničen na posetioce koji imaju dokument da su primili najmanje jednu dozu vakcine protiv Kovida-19 ili da su preležali virus, zatim na one koji imaju negativan PCR, odnosno antigenski brzi test-BAT.

<<  Avgust 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
     

Putopisi, Intervjui..