U skladu sa svojom misijom da mladima Beograda i Srbiji učini dostupnim kvalitetne programe, Dom omladine Beograda je za predstojeći 29. Beogradski džez festival obezbedio ograničenu količinu ulaznica po specijalnoj ceni od 100 dinara za đake i studente. U roku od svega nekoliko dana rasprodato je 100 ulaznica za svečano otvaranje u Sava Centru – koncerti Kasandre Vilson i sastava Harijet Tabmen, te Big Benda RTS-a sa specijalnim gostom Bertom Jorisom, kao i po 20 ulaznica za sve koncerte u okviru glavnog programa.


Raduje nas činjenica da je naša omladina prepoznala i iskoristila jedinstvenu priliku da za simboličnu cenu ulaznice uživo čuje najveće zvezde džeza i upozna nova imena ovog muzičkog pravca. Sve đake i studente koji su kupili ulaznice po povlašćenoj ceni podsećamo da će na ulasku u koncertnu salu biti potrebno da pokažu đačku knjižicu, odnosno indeks.
Dom omladine je i ove godine uspeo da omogući ljubiteljima džez muzike da čuju najbolje domaće i svetske izvođače po pristupačnim cenama. Ulaznice se odlično prodaju, pa preporučujemo publici da na vreme obezbedi svoje ulaznice na blagajni Doma omladine i svim prodajnim mestima EVENTIM-a, kao i putem Interneta. U prodaji je ograničen broj kompleta ulaznica za glavni program 29. Beogradskog džez festivala, po promotivnoj ceni od 4.500 dinara za 10 koncerata, samo na blagajni Doma omladine Beograda. Redovne cene ulaznica kreću se od 600 do 2.200 dinara.


U okviru 29. Beogradskog džez festivala publiku očekuje više od 15 koncerata najaktuelnijih džez umetnika iz SAD, Evrope i Srbije. Nakon svečanog otvaranja u Sava Centru, svi ostali koncerti biće održani u salama Doma omladine Beograda.
Na festivalu će nastupiti jedno od najvećih imena savremenog džeza Vidžej Ajer sa svojim trijom, legendarni saksofonista Li Konic, rodonačelnik kul džeza (sa Majlsom Dejvisom i Lenijem Tristanom) i jedan od poslednjih aktivnih heroja zlatne dekade džeza 50-ih. Publika će upoznati i mnoge sjajne protagoniste savremenih tendencija u evropskom džezu: švedski čelista Lars Danijelson ukršta skandinavski i istočni folklor sa džezom i klasikom, u društvu starog znanca beogradske publike, pijaniste Jarona Hermana. Specijalnost kultnog švajcarskog „zen-fank“ kvarteta „Ronin“ Nika Barča čine varijacije repetitivnih motiva u ambijentu ritualnog gruva, mešajući džez-fank, klasiku i japansku muziku. Čućemo i novog izraelskog džez heroja, pijanistu Šaija Maestra, čija muzika sledi ideje Avišaija Koena, sa kojim je nastupio na nezaboravnom koncertu u Kolarcu 2007. godine. A mlade zvezde italijanske džez scene Đanluka Petrela i Đovani Gvidi, vraćaju se u Beograd posle sjajnog nastupa 2010. godine u kvintetu Enrika Rave. U goste nam dolaze i vodeći holandski džezer, saksofonista Juri Honing, poljski pijanistički virtuoz Lešek Moždžer, sa džez osvrtom na dela Šopena i Komede, iz Portugala stižu Žulio Rezende i Marija Žoao sa svetskom premijerom ukrštanja džeza i fado muzike, kao i nemačka pijanistkinja Julija Hulsman, u društvu mladog lava džez trube, Britanca Toma Artursa.


Sva lica džeza ukrasićemo i našim doprinosom – smelim autorskim projektom koji predstavlja Anu Sofrenović u avangardnom, a ipak komunikativnom izdanju, saradnjom naše amerikanke Alme Mićić sa gitaristom Dagom Vemblom, kao i predstavljanjem, po opštem sudu, najtalentovanijih domaćih sastava – Ejot iz Niša i Fiš in ojl iz Beograda.

<<  Avgust 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Putopisi, Intervjui..