Exit-small1EXIT 2013 biće održan na Petrovaradinskoj Tvrđavi u Novom Sadu, od 10. -14. jula. Trajanje festivala biće produženo na 5 dana, dok će sam festival doživeti značajna koncepcijska unapređenja.

 

Od studentskog protesta do svetskog festivalskog brenda

„EXIT festival je u prethodnih 12 godina prešao dug put. Izrastao je iz studentskog protesta 2000te kao izraz bunta mladih ljudi u Srbiji u borbi za promene i slobodu. EXIT je odigrao i važnu ulogu u obnavljanju pokidanih veza među mladim ljudima u regionu. Upravo je društveni značaj festivala ono što ga je učinilo jedinstvenim i prepoznatljivim u svetskim okvirima. Danas, po priznanju najvećih svetskih medija (CNN, BBC, Times, Guardian, i mnogi drugi), kao i evropske festivalske publike, EXIT predstavlja jedan od najvećih svetskih i evropskih muzičkih festivala.“ istakao je Dušan Kovačević strateški direktor i jedan od osnivača festivala.

 

Okrenuti budućnosti

„I pored svega navedenog, jedini način da EXIT ostane među najboljim evropskim festivalima, je da se konstantno menja i inovira. Festival mora da iznova preispituje sebe, da se promišlja, menja, ponekada radikalno (kroz revoluciju) ponekada odmereno (kroz evoluciju). Promene su jedina konstanta koja postoji i mi im idemo u susret. Verujemo u promene i polazimo sami od sebe.“ izjavio je Miloš Ignjatović marketing direktor i jedan od osnivača festivala.

 

(R)Evolucija počinje!

Ivan Milivojev, jedan od osnivača festivala i član UO evropske festivalske asocijacije izjavio je da će „Exit 2013 zadržati sve dobre atribute predhodnih izadanja, ali će veliki deo festivala doživeti značajna koncepcijska unapređenja. Jedna od novina je uvođenje nultog (petog) dana, koji će se, pored Tvrđave, odigravati i u gradskom jezgru Novog Sada.“ „Ali to je samo početak (r)evolucije koncepta festivala“ dodao je Milivojev.  Publika, muzičari, kulturne organizacije, mediji, i drugi stejkholderi, biće pozvani da učestvuju u unapređenju koncepta i organizaciji festivala u budućnosti.“

 

Namera je da festival postavimo kao open source platformu za sve kvalitetne kreativne inicijative u zemlji i inostranstvu, a sve u cilju njihovog integrisanja u dalji rast i razvoj osnovne ideje i filozofije EXIT festivala.

 

Prodaja ulaznica - Exit 2013

 

EXIT TRIBE:

U skladu sa dosadašnjom praksom, verni posetioci koji se tradicionalno odlučuju da već u decembru kupe ulaznicu za festival, prvi će moći da po najpovoljnijoj ceni od 49eur (+b/f) dođu do petodnevnog paketa ulaznica i besplatnog kampa. Prodaja ulaznica za Exit Tribe poćinje danas i traje do 31.12.2012.

 

PROMO ULAZNICE:

Svi ostali koji do sada nisu bili na Exit-u moći će da već takođe od 12.12. da dođu do svojih ulaznica po najpovoljnijoj ceni od 55eur (+b/f) na prodajnim mestima Exit festivala u regionu čije se adrese mogu naći na oficijalnom sajtu festivala www.exitfest.org . Najbrži i najodlučniji će na taj način doći do ulaznice sa popustom od skoro 60% u odnosu na punu cenu paketa koji će biti dostipan u danima pred festival.

 

Puna cena ulaznice za Exit 2013 će iznositi 111eur.

<<  Septembar 2019  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Putopisi, Intervjui..