Posledice nedostatka svežeg vazduha su tromost, ustajalost, letargija, obamrlost i nesvest. Zato je potrebno Provetravanje, i zato se Provetravanje na Dev9t organizuje i od 15. do 18. jula. “Provetravanje na Dev9t” će od četvrtka do nedelje u Staru ciglanu (Slanački put 26) dovesti najatraktivnije i najaktuelnije domaće bendove, kao i regionalne zvezde, i to 15. jul: KRALJ ČAČKA (gosti: HORKESTAR), 16. jul: OBOJENI PROGRAM (gosti: SUPERNAUT), 17. jul: ARTAN LILI (gosti: SAVANA) & 18. jul: SVEMIRKO.

KRALJ ČAČKA se sveže vraća sa proputovanja regionom gde je, pored Nine Bajsić, bio glavni protagonista predstave "Soundtrack za film koji nije snimljen". Svetla pozorišne scene zameniće koncertnim, 15. jula, u Staroj Ciglani, na radost  brojnih poštovalaca. Njihovi gosti biće Horkestar, alternativni hor.

OBOJENI PROGRAM je upravo objavio novu ploču ,,2021=41”, kojom obeležava 41 godinu benda. Sa ovog vinilnog izdanja su odlučili da izdvoje pesmu ,,Kuda ovaj čovek ide“ kao putokaz za predstojeće nastupe koji ih očekuju, među kojima je i ovaj u okviru Provetravanja - 16. jula. Gosti Obojenog programa biće grupa Supernaut.

ARTAN LILI obećava da će pored starih dobrih hitova pred publikom ,,Provetravanja na Dev9t" prvi put izvesti i neke nove pesme. Nisu gubili vreme za vreme pandemije, stvarali su. To ćemo i čuti na najbolji mogući način - na koncertu uživo 18. jula. Njihovi gosti biće grupa Savana.

SVEMIRKO je pop bend. Iako njegova muzika možda i nije pop u klasičnom smislu te definicije, on je svakako onaj koji postavlja trendove te koji pomera ili čak uklanja granice. Od svojih početaka i u tek četiri protekle godine Svemirko postaje lako moguće najtraženija koncertna senzacija na području zemalja koje nastanjuju Južni Sloveni, dok ključna osoba, glavni i kreativan um benda Marko Vuković, ne prestaje da isporučuje obećano i neočekivano.

Novi, treći Svemirkov studijski album "Skalamerija" završni je deo "-ija" trilogije. Drugačiji, veštiji, progresivniji i opaljeniji uporedo sa prethodnim albumima "Tunguzija" i "Vanilija", dostojan je završetak, ako ne i najisčekivaniji deo ove trilogije epskih proporcija. I ,,Tunguzija" i ,,Vanilija" i ,,Skalamerija" sa Svemirkom stižu u Beograd 18. jula.

Ulaznice za koncerte dostupne su u Anti Shopu i na Tickets.rs po ceni od 1.200 dinara.

Važna napomena:

Ulaznica za koncert važi i kao dnevna ulaznica za festival Dev9t.
Dnevna ulaznica za Dev9t ne važi kao karta za koncert.

Foto: Ivana Čutura

<<  Novembar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Putopisi, Intervjui..