Nakon dirljivog govora o klimatskim promenama koji je održala mlada aktivistkinja Greta Tunberg na samitu o klimi u Ujedinjenim nacijama, njene reči našle su svoje mesto i u remiksu hita „Right Here Right Now“ koji originalno potpisuje legendarni DJ i producent Fatboy Slim. Greta je u svom govoru održanom u Njujorku pozvala na akciju koristeći reči Right Here, Right Now, a upravo taj njen govor postao je viralan nakon što ga je neko ubacio u istoimenu pesmu iz 1998. godine. Ubrzo nakon toga i sam Fatboy Slim na jednom od svojih nastupa pustio upravo ovu verziju!

Vanserijski šoumen, koji u julu stiže na proslavu dvadesetog rođendana EXIT festivala, u nedavnoj izjavi za australijski portal WAtoday rekao je da je borba ove šestnaestogodišnjakinje protiv klimatskih promena nešto u šta on čvrsto veruje, kao i da je veoma emotivno odreagovao  na to što je neko povezao traku koju je uradio pre 20 godina sa nečim što je trenutno aktuelno.

Kako je naveo, veoma je ponosan što je ostao na sceni toliko dugo da „Right Here Right Now“ dobije jedno potpuno novo značenje. Fatboy Slim izjavio je da je borba protiv klimatskih promena za njega izuzetno značajna, te da mu se posebno dopada što ova inicijativa i novi remiks njegove pesme, prkose svima onima koji ne veruju u klimatske promene i ljudima kojima ova mlada Šveđanka bode oči. Još uvek nije poznato da li će legendarni šoumen viralni remiks jednog od svojih najvećih hitova zavrteti i na 20. rođendanu EXIT festivala, koji će biti održan na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu od 9. do 12. jula.

Fatboy Slim mixed Greta Thunberg: Right here, right now: ovde

Podršku devojčici koja se usudila da digne glas u ime planete na kojoj živimo, pružio je i EXIT festival. Nastao pre dve decenije na temeljima društvenog aktivizma, a u duhu nove platforme za zaštitu životne sredine, novosadski festival je mladoj gerilskoj ratnici i ikoni pokreta za zaštitu životne sredine, Greti Tunberg, dodelio •LIFE STREAM priznanje za izuzetan doprinos u pokretanju pitanja očuvanja postojeće biosfere i života na Zemlji.

Samo do petka: uz EXIT 2.0 i dvaput na more!

U toku je velika praznična akcija u kojoj se kupovinom ulaznice za jubilarni, dvadeseti rođendan EXIT festivala po promotivnoj ceni od 6.490 dinara, na poklon mogu dobiti i festivalske ulaznice za Sea Star u Umagu i Sea Dance na budvanskoj plaži Buljarica! Akcija traje još samo do petka, 17. januara i dovoljno je samo da se svi postojeći i budući kupci posle registruju u periodu od 1. do 29. februara na zvaničnom sajtu festivala. Ulaznice za EXIT dostupne su online, kao i u prodajnoj mreži Gigs Tix. Turistički paketi za EXIT i druge festivale nalaze se na sajtu exittrip.org.

<<  Januar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Putopisi, Intervjui..