U Domu kulture “Studentski grad” 6 & 7. Novembra, održava se šesti po redu Festival bluz bendova. Kroz ovaj Festival do sada je prošlo više od dvadeset i pet sastava regionalne bluz scene. Retka muzička manifestacija u Beogradu na kojoj se na jednom mestu, u dva dana, mogu čuti vodeća imena bluz muzike iz Srbije i okruženja. DI LUNA BLUES BAND (Beograd) – grupu koju su 1989. godine osnovali  Sale Ranđelović – Ranđa i Dragan Marković – Mare, rodonačelnik bluza na ovim prostorima, koji je deset godina ranije pokrenuo „Bluz Kvintet“ i nešto kasnije „Point Blank“.

DI LUNA BLUES BAND je osnovan sa cilјem da kroz žive nastupe podeli radost muziciranja i lјubav prema bluzu. Sastav je učestvovao  na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim festivalima, deleći često nastupe sa najvećim svetskim zvezdama bluza.

LOUP-GAROU (Beograd) je alternativni bluz bend čiji bi se muzički stil najbolјe opisao rečenicom „Tom Waits se izgubio u močvarama Luizijane“. Bend je osnovao glavni pevač i gitarista Vladan Petrović. Kombinujući različite muzičke pravce poput swamp bluza, bluz roka i melodičnog džeza, bend teži razvijanju sopstvene verzije bluza koji na našim prostorima još nije viđen. Inspirisani New Orleans i Cajun kulturom, članovi benda oživlјavaju duh močvara Luizijane, dodajući elemente džeza i psihodeličnog bluza kao svojevrstan pečat.

STARE KUKE (Inđija) su sastav koji nam dolazi iz Inđije. Kombinuju bluz i rok, gde u prvi plan izlazi gitarsko umeće Bogdana Hemuna – Bobe i glasovni kvaliteti vokala Vladimira Marčetića – Šikca. Ostatak postave takođe čine doajeni - basista Igor Skendžić – Skendža i bubnjar Vladimir Vukas. Muzički materijal Starih Kuka osvaja na prvo slušanje, a kada ih jednom pogledate na bini, u koncertnoj varijanti, biće vam jasno da pred sobom imate sjajnu ekipu koja itekako zna da zabavi i muzički osvoji publiku i slušalački auditorijum.

NIKOLA ČUBRILO BAND (Beograd). Nikola je izuzetan instrumentalista i svoje pravo lice pokazuje na sceni, gde mu svesrdno pomažu basista Jovan Đukić i bubnjar Dimitrije Mojsijević. Album GOIN DOWN THE ROAD je izdanje sa kojim Nikola i ekipa saradnika debituju, ali takođe i album koji otkriva potencijale ovog muzičara.  Nјegov muzički stil asocira na gitarske heroje iz neke lepše prošlosti, a poređenja, bez obzira na Nikolinu autorsku i izvođačku originalnost, dopiru do The Jimi Hendrix Experience, Stevie Ray Vaughna, Robin Trowera, Frank Marina.

LINE-UP:
sreda od 20.00 STARE KUKE (Inđija)
sreda od 21.30 NIKOLA ČUBRILO BAND
četvrtak od 20.00 LOUP-GAROU
četvrtak od 21.30 DI LUNA BLUES BAND

<<  Januar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Putopisi, Intervjui..