Od sutra park Casa Verde u Temišvaru biće stecište odlične atmosfere, sjajne muzike i nesvakidašnjih umetničkih formi! Peto izdanje R:EVOL:UTION festivala  biće održano od 8. do 10. avgusta u šarmantnom Temišvaru u Rumuniji, na svega 150 km od Novog Sada i Beograda. Posetioci će imati priliku da uživaju na 10 festivalskih bina i zona na kojima će se predstaviti slavni bristolski sastav Kosheen, britanske trip hop zvezde Unkle, južnokorejski elektronski trio Idiotape, gypsy punk senzacije Maika i Kal, srpska supergrupa Minilinija i mnogi drugi.  Pripremite sva svoja čula jer nećete biti svedoci samo fantastičnih muzičkih nastupa, nego i brojnih performansa koji ovaj festival čine posebnim. 

Revolution - nova lokacija: ovde
 
Zvezda prvog dana festivala biće poznata grupa Kosheen koja će nastupiti na glavnoj bini R:EVOL:UTION-a u punom live sastavu. Parkom Casa Verde grmeće prepoznatljivi vokal Šijen Evans i vanvremenski hitovi kao što su “Catch”, “Hide U”, “Suicide”, “Empty Skies” i mnogi drugi.
 
Kosheen - Hide U: ovde
 
Narednog dana publiku očekuje trip hop bend Unkle koji još od devedesetih godina i saradnji sa brojnim zvezdama svetske muzičke scene kao što su DJ Shadow, Tom York, Jason Newsted, Nick Cave gospodare trip hop scenom Evrope. U Temišvar direktno iz Seula stiže višestruko nagrađivani elektro trio, Idiotape a posetioci R:EVOL:UTION festivala čuće zašto ih svetska muzička kritika i mediji porede sa Daft Punkom i uživati u njihovom energičnom nastupu.
 
Unkle - Be there: ovde
 
Sastavi koje publika sa razlogom naziva gypsy punk senzacijom, Maika i Kal, pridružiće se bendovima različitih žanrova na glavnoj bini festivala zajedno sa srpskom supergrupom Minilinija, koju čine velikani domaće muzičke scene kao što su vokal Dejan Vučetić Vuča (Darkwood Dub), gitarista Vladimir Đorđević Vlaca (Sila, Lira Vega) i tehničar Boris Mladenović (Jarboli, Škrtice, Veliki prezir) i DJ Rahmanee.
 
Za ljubitelje elektronskog zvuka, već čuvena bina Electric Apex sa zadovoljstvom ugostiće neke od najpoznatijih didžejeva rumunske micro-house scene kao što su Amorf live, Atipic showcase, Livio & Robi i Praslea.
 
Gaia Trance Zone ponudiće posetiocima prepoznatljiv trance zvuk uz fenomenalnu dekoraciju u neodoljivim fluo bojama. Među izvođačima naći će se savršena kombinacija srpskih i rumunskih DJ-eva kao što su Imaginarium live, Latam, Moca, Psylev, Stole, Vlada, Xoa, Zarma i Zenesis.

Casa Verde jedan je od najatraktivnijih parkova u Temišvaru čiji prirodni dekor čine bajkovite kućice, nalik na zamkove, na kojima će se naći očaravajući maping. Svakog festivalskog dana posetioci će imati priliku da pogledaju više tema projektovanih na jedan od zamkova. Prvog dana tema će biti pet predivnih godina R:EVOL:UTION festivala, drugi dan biće posvećen Kitu Flintu iz sastava The Prodigy, dok će trećeg dana ekologija biti u fokusu.
 
Osim pažljivo biranog muzičkog programa na glavnim binama, na velikom broju malih festivalskih zona posetioci će imati priliku da uživaju u najfinijoj selekciji sa vinila, zvucima obrada najpopularnijiih pesama na klaviru, mnogobrojinim chill zonama, ghost žurci – Silent disco i mnogim drugim.
 
Glavni festivalski put će tokom ova tri dana biti dom umetnika iz raznih delova sveta. Čitav vizuelni identitet festivala radila je grupa umetnika iz Čilea, MEDU1A koji su radili i jedan od specijalnih vizuala za čuveni Primavera festival, a jedan od glavnih predstavnika brojnih vrsta umetnosti biće festival koji na Balkanu predstavlja najveću platformu za umetnike, DEV9T.
 
Kapije festivala, kao i zamenska mesta biće otvoreni od 8. do 10. avgusta od 19h do 03h.
 
Ulaznice za R:EVOL:UTION festival u prodaji su na blagajnama Gigs Tix-a kao i putem sajta www.gigstix.com po ceni od 1950 dinara za sva tri dana, dok cena jednodnevne ulaznice iznosi 1450 dinara.

<<  Maj 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Putopisi, Intervjui..