Peto izdanje R:EVOL:UTION festivala u Rumuniji ima novu lokaciju i datume, ali još blistaviju energiju i koncept za svoj jubilej! I ove godine na 10 festivalskih bina i zona predstaviće se brojni umetnici i izvođači kao što su slavni bristolski sastav Kosheen, britanske trip hop zvezde Unkle, južnokorejski elektronski trio Idiotape, gypsy punk senzacije, sastavi Maika i Kal, srpska supergrupa Minilinija i mnogi drugi. Ovaj član EXIT festivalske porodice biće održan od 8. do 10. avgusta u šarmantnom Temišvaru, na svega 150 km od Novog Sada i Beograda! Prve, najpovoljnije ulaznice za R:EVOL:UTION festival u prodaji su po ceni od 1950 dinara za sva tri dana, dok cena jednodnevne ulaznice iznosi 1450 dinara.

Mogu se nabaviti na Gigs Tix blagajnama kao i putem sajta www.gigstix.com

Nova lokacija festivala Casa Verde jedan je od najatraktivnijih parkova u Temišvaru sa prirodnim dekorom koji čine bajkovite kućice i mali zamak na kojem će se naći nesvakidašnji maping. Kao savršeni beg iz grada u prirodu, Revolution stvara jedinstveni festival bogat impresivnim muzičkim i umetničkim programom.

R:EVOL:UTION 2019 nova lokacija: ovde

I dalje se prepričava čuveni nastup benda Kosheen na EXIT festivalu, a i sama frontmenka Šijen Evans često spominje ovaj nastup kao jedan od najdražih, ističući da je energija više desetina hiljada ljudi iz publike koja je pevala u glas sve pesme bila neopisiva. Ovaj bristolski bend nastupiće 8. avgusta na Revolution festivalu, a prepoznatljivi vokal frontmenke stiže uz puni sastav live benda i predstaviće se prvi put temišvarskoj publici sa čuvenim i vanvremenskim hitovima poput “Catch”, “Hide U”, “Suicide”, “Empty Skies” i mnogim drugim. Nakon vrtoglavog uspeha prvog albuma “Resist” i brojnih prestižnih muzičkih nagrada, Kosheen nastavili su da oduševljavaju fanove albumima “Kokopelli”, “Damage”, “Independence” i “Solitude” koje sadrže numere koje obiluju naletima drum and bass energije.

Kosheen – Hide U: ovde

Trip hop doživljaj stiže u vidu kultnog sastava Unkle 9. avgusta. U svojoj karijeri bogatoj značajnim saradnjama i brojnim albumima visoko ocenjenim od strane kritičara, Unkle i dalje gospodare muzičkom scenom. U svoju biografiju upisali su saradnje sa mnogim zvezdama svetske muzičke scene kao što su Thom Yorke iz legendarnog Radioheada, jedna trećina sastava Beastie Boys Mike D, kantautor Nick Cave, DJ Shadow koji je jedno vreme bio i član grupe, i mnogi drugi.

Višestruko nagrađivani elektronski trio, Idiotape, stiže iz Seula u Temišvar! Inspirisani klasičnom rock muzikom šezdesetih i sedamdesetih, Idiotape predstavlja neobičan spoj synth ritmova i upečatljivih elektronskih nastupa koji su ih i doveli na sam vrh indie muzičke scene! Delili su binu sa sastavima kao što su Chemical Brothers, Foo Fighters i drugi, a muzički kritičari i mediji porede ih sa sastavom Daft Punk, a pišu i o bombastičnom umeću bubnjara i hvale njihov beg od klasičnih žanrova. Publika R:EVOL:UTION festivala imaće jedinstvenu priliku da se sama uveri u ove tvrdnje i uživa u njihovom energičnom nastupu.

Sastavi koje publika sa razlogom naziva gypsy punk senzacijama, Maika i Kal, pridružiće se ovoj lepezi muzičkih žanrova na glavnoj bini festivala. Bend Maika nekoliko je puta oduševio publiku R:EVOL:UTION festivala, dok će bend Kal doneti zarazan spoj tradicionalne balkanske romske muzike sa tango ritmovima, ali i turske, pa čak i jamajčanske muzike! I srpska supergrupa Minilinija nastupiće prvi put pred temišvarskom publikom. Ovaj neverovatan sastav čine velikani srpske muzičke scene kao što su vokal Dejan Vučetić Vuča (Darkwood Dub), gitarista Vladimir Đorđević Vlaca (Sila, Lira Vega) i tehničar Boris Mladenović (Jarboli, Škrtice, Veliki prezir), dok je za produkciju zadužen Radan Đorđević, poznatiji pod umetničkim imenom DJ Rahmanee.

Za ljubitelje elektronskog zvuka, već čuvena bina Electric Apex sa zadovoljstvom ugostiće neke od najpoznatijih DJ-eva_rumunske house scene kao što su Amorf live, Atipic showcase, Livio & Robi i Praslea, a Gaia Trance Zone ponudiće posetiocima prepoznatljiv trance zvuk uz fenomenalnu dekoraciju u neodoljivim fluorescentnim bojama. Među izvođačima naći će se savršena kombinacija srpskih i rumunskih DJ-eva kao što su Imaginarium live, Latam, Moca, Psylev, Stole, Vlada, Xoa, Zarma i Zenesis.

<<  Februar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728

Putopisi, Intervjui..