Sedamnaesti Summer3p festival održaće se od od 26. do 28. jula na atraktivnoj lokaciji Muškog štranda kraj Palićkog jezera uz uzbudljivi muzički program i jedinstven miks kulturnih i sportskih programa u prirodi. Čuveni producent, DJ i muzičar, osnivač kultne i veoma uticajne izdavačke kuće Mo'Wax, James Lavelle, nastupiće kao najveća zvezda 17. Summer3p festivala 26. jula, a dan ranije biće održana u okviru 26. Festivala evropskog filma Palić, u bioskopu Abazija projekcija filma "The Man From The Mo'Wax" upravo o životu i radu Lavella. Gostovanje eminentnog engleskog producenta, osnivača legendarnog projekta UNKLE, rezultat je saradnje Festivala evropskog filma Palić i Summer3pa.

Iste večeri nastupiće i iskusni mađarski DJ Davko, dok će sutradan, u subotu 27. jula, francuska zvezda DJ Matt Sassari predstaviće svoju atraktivnu viziju techna i tech-housea. Nakon Matta nastupiće Nick Reverse, italijanski DJ sa australijskom adresom, osnivač brenda WeLove: izdavačke kuće, agencije i serijala uspešnih žurki.  

“Veoma se radujem nastupu na Summer3p festivalu, budite spremni na neverovatnu noć!!”, izjavio je Matt Sassari pred nastup kraj jezera Palić.

Summer3p će i u okviru ovog izdanja predstaviti najbolju selekciju lokalnih DJ-eva: Chrono aka Daltonist, Migazz, Ascaloon, Hansol b2b No Else, Andy Dee i Neomodern.

Satnica muzičkog programa

Petak, 26. jul
22:00 Migazz
23:30 Chrono aka Daltonist
00:30 Davko [HU]
02:00 James Lavelle [UK]

Subota, 27. jul
22:00 Hansol b2b No Else
23:30 Ascaloon
00:30 Nick Reverse [IT]
02:00 Matt Sassari [FR]

Nedelja 28. Jul
16:30 – 17:00 Pevači italijanskog kulturnog centra “Piazza Italija”
17:00 – 18.00 Kamerni ansambl Garden Quartet
18:00 – 20:00 Andy Dee
20:00 – 22:00 Neomodern

Za vizuelni deo žurke svake večeri i ove godine biće zadužena VJ ekipa Kids on Truth.

Jednodnevne ulaznice će moći da se kupe na ulazu u festivalski prostor po ceni od 399 dinara za petak, 26. jul, i 499 dinara, za subotu 27. jul. Poslednjeg festivalskog dana, u nedelju 28. jula, ulaz je slobodan.

Festival i ove godine nudi raznovrsne prateće programe sa posebnim akcentom na kreativnim radionicama za najmlađe, i “Porodičnim danom” u nedelju, 28. jula, koji će ponuditi zanimljive sadržaje za celu porodicu.

Akademski slikar iz Subotice Emil Kadrić, koji od samog početka brine o likovnom segmentu festivala, i ove godine vodiće kreativnu slikarsku radionicu na velikim platnima. Likovna radionica će se održavati svakog dana od 17 do 20 časova tokom trajanja festivala. Poslednjeg dana biće predstavljeni radovi nastali na ovoj radionici, a tokom trajanja celog festivala posetioci će imati priliku da pogledaju Izložbu radova sa festivalskih radionica od 2009. do 2019. godine.

Akademska slikarka iz Subotice Ljiljana Horvat će održati body painting radionicu za sve zainteresovane. Likovnu radionicu održaće takođe i Udruženje “ZaJedno, a Klub igara Collected Company Subotica, organizovaće na obali jezera takmičenje u zanimljivim društvenim igrama.

Tokom trajanja festivala, svakog dana od 17 do 20 časova, street art umetnik Otto Zakar (TNG) održaće stencil art radionicu u kojoj će svi zainteresovani naučiti kako da naprave šablone za crtanje, i kako da ih preslikaju na platno ili majicu.

Poetsku radionicu SummerDaDa vodiće Vladimir Milojković, performer, pisac i vizuelni stvaralac, dok će književnu radionicu poezije „slam poetry” voditi Jelena Janjić, Sanja Babić i Adam Radetić iz Književnog kluba za mlade. Na festivalu će se naći i Izložba fotografija “Summer3p Festival Nasleđe Örökség Heritage 2003-2018” a regionalni festival GIFEST prikazaće video projekciju gifova.

Ni ove godine organizatori nisu zaboravili na sport, rekreaciju i zdrav život.
Joga programe u jutarnjim i poslepodnevnim časovima na obali jezera  predstavljaju Zsolt Erdélyi i Nagy Boglárka. Sportsku radionicu vodiće Armin Halas, te će se 28 jula od 17 do 21h održavati sportski turnir u speedmintonu.

Tokom “Porodičnog dana”, u nedelju 28 jula biće organizovane i brojne promocije, među njima i Aerobik & Fitness program N Centra, koji uz dobru muziku sa kombinacijom aerobik i plesnih pokreta vodi Emina Savin sa gostima, dok će Tibor Liptak “Big Hair” u predvečernjim satima  održati zanimljivu frizersku i šminkersku prezentaciju. Takođe, na prostoru Muškog štranda poslednjeg festivalskog dana, deca uzrasta od 4 do 9 godina uz pomoć članova kluba škola sporta „Su Team“ Subotica, predstaviti svoje programe koji su namenjeni da deca nauče osnove sportova zastupljenih u našem okruženju kao što su gimnastika, atletika, fudbal, odbojka, košarka , kao i druge, manje zastupljene sportove poput jedrenja na vodi.

Za učešće u radionicama dnevnog programa festivala prijave možete poslati na email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Više informacija o radionicama i dnevnim programima možete pronaći na sajtu festivala - www.summer3p.org

Summer3p festival podržavaju: Grad Subotica, AP Vojvodina, Kancelarija za mlade Subotica i Fondacija „Danilo Kiš“.

<<  Maj 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Putopisi, Intervjui..