Beogradski letnji festival BELEF se svečano je zatvoren u nedelju 7. jula  na Platou ispred Vojnog muzeja u 21 čas nastupom Marko Hatlak Band - a, dok je specijalni gost na ovom koncertu bio čuveni Vlatko Stefanovski. Od početka karijere Hatlak se bavi različitim muzičkim žanrovima – od klasične i savremene umetničke muzike do tanga i etna, a sada je taj spektar proširio. U projektu Marko Hatlak Band on je umetnik na harmonici, pevač, kao i kantautor. Hatlak je u ovom projektu okupio vrhunske muzičare na bubnjevima, perkusijama, basu, klavijaturama i violini. Sa novim projektom Marko Hatlak Band, Marko Hatlak se okušao u pop, latino, fank i rok muzici.

Inspiraciju koju je dobio od muzičara kao što su Džemirokvaji, Stivi Vonder, Majkl Kamilo, Princ i Jože Privšek pretočio je u energičnu, zabavnu, ritmičku i mladalačku muziku.  Bend je objavio svoj prvi album 2018. za Dallas Records.
 
Muzičari : Marko Hatlak – harmonika, vokal; Žiga Kožar – bubnjevi; Leon Firšt – klavijature; Erik Čebokli – bas; Lazaro Zumeta – perkusije, violina
 
Vlatko Stefanovski je makedonski muzičar koji je poznat po svojoj neverovatnoj gitarskoj tehnici. Osnivač je grupe Leb i sol, koja je postala jedna od najpopularnijih na sceni bivše Jugoslavije. Izdala je 13 albuma i bila na turnejama širom sveta. Njegov sadašnji bend Kings of Strings svirao je u Makedoniji, SAD, Kanadi, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Francuskoj, Holandiji, Hrvatskoj, Grčkoj, Sloveniji, Srbiji, Bugarskoj i drugim. Stefanovski ima ugovore sa mnogim umetnicima, muzičarima i gitaristima širom sveta, među kojima su i majstori kao što su Alan Holdsvord i Džon Mekloglin. Vlasnik je muzičkog studija Esoteria Sound Studio.

www.belef.rs
 




 

 









<<  Februar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
242526272829 

Putopisi, Intervjui..