Peti Dani urbane kulture u Čačku održaće se7. i 8. juna u parku Mladosti na Moravi. Tokom dva festivalska dana publika će moći da uživa u odličnom muzičkom program koji čine veče lajv muzike i veče elektro zvuka. Do sada su potvrđeni izvođači Who See, KKN, Atheist Rap, Eric Sneo, Mihai Popoviciu, Miloš Vujović, Cactus Fields, Zbedem, Don Dada i Džonidža. Pored muzike, nastavlja se i tradicija crtanja murala na više lokacija u gradu, ove godine uz pomoć gostiju iz Meksika, Urugvaja, Švajcarske, Italije, Nemačke, Ukrajine, kao i takmičenje u ekstremnim sportovima. A ljubitelji hip hop culture će i ove godine moći da uživaju u  Hip hop all style battle.

Sam festival će u petak u 12č otvoriti DUK kids za najmlađe goste, koje će zabavljati animatori. Nakon toga, posetioci će moći da pazare radove oko tridesetak kreativaca koji će lično upoznati kupce sa svojim radovima na DUK pijaci.

“DUK festival organizuje tim mladih ljudi okupljenih oko ideje da Čačak obogate novim i raznovrsnim sadržajem koji pre svega neguje mladi pokretački duh. Posle izgradnje skejt parka, DUK tim nastavlja da obogaćuje kulturni i socijalni život grada kroz festivalske aktivnosti na obali reke. Očekuju vas brojna dešavanja u kojima i vi sami možete biti interaktivni učesnik”, kaže Strahinja Babić, jedan od organizatora festivala.

Za sve takmičare iz Beograda organizovan je besplatan autobuski prevoz do Čačka, kao i povratak u dva termina u nedelju, 9. juna. Vreme polaska iz Beograda će biti naknadno objavljeno, a mesto polaska je glavna autobuska stanica. Pošto je broj mesta ograničen, prijave su obavezne na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do 23. maja. Svima je na raspolaganju i besplatna kamp zona u sklopu samog festivala.

Ove godine DUK festival se održava pod pokroviteljstvom Grada Čačka i SC Mladost.

Više o program skejt takmičenja, kao i o tačnoj satnici muzičkog dela možete saznati na Fejsbuk stranici festivala ovde

Promo video: ovde

<<  Oktobar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Putopisi, Intervjui..