Ray Okpara sa čuvene etikete Mobilee Records legendarne Anje Schneider doneće opipiljivi duh berlinskog klabinga u Savamalu, u petak, 24. maja, kada nastupa u Mikser House-u (Karađorđeva 46). Za pultom će biti i Dejan Milićević, jedan od najuspešnijih domaćih DJ-eva i producenata, kao i Nemanja Krstić čije ime je sinonim za beskompromisan deep house i techno.

 

Ova žurka najavljue početak letnje sezone zabava u gradu, kao i zagrevanje za klabing program na Mikser festivalu, a ulaz je slobodan.

 

Ovaj momak poreklom iz Nigerije jedan je od producenata i DJ-eva  koji su trenutno u velikom naletu, a perkusije i hipnotišući bitovi začinjeni soulom su najbolje odrednice za muzički stil Ray Okpare kojim je pokorio svetsku klabing scenu. Okpara u Savamalu dolazi kao deo Mobilee records, berlinske izdavačke kuće čiji su vlasnici Anja Schneider i Ralf Kollmann. Osnovan 2005. godine Mobilee records okupio je veliki broj kvalitenih umetnika, koji predstavljaju nove forme zasnovane na klasičnim house i technostrukturama, pritom negujući retro minimalistički zvuk.

 

Uz Okparu isto veče za miks pultom će se naći i Nemanja Krstić, kao i jedan od veterana domaće scene Dejan Milićević, koji je ove sezone imao nekoliko veoma zapaženih nastupa u Beogradu, ali i širom Evrope.

 

„Ovom žurkom počinje sezona letnjih zabava u gradu i s obzirom na to ko nam dolazi, očekujem više nego dobar vajb cele večeri. Ray je u poslednje vreme sve aktivniji, ima sve više nastupa po celoj Evropi i jedan je od umetnika koji konstantno idu napred. Sigurno nas čeka još jedna luda žurka do jutra“ – kaže Milićević, koji ove godine već ima zakazane nastupe na Sonar off-u Barseloni, na EXIT-u, na Kanegra festu, Kazantipu u Ukrajini.

 

Ray Okpara – biografija

 

Okparino muzičko obrazovanje oblikovano je hip-hopom, fankom i soulom, a uz prijatelja Johnny D-ja sredinom devedesetih otkriva elektonsku muziku. Impresioniraju ga različiti muzički žanrovi, i ubrzo se pridružuje Johnny-ju za gramofonima na žurkama u klubu RAJO, koje za kratko vreme ostvaruju vrtoglavu popularnost. Godine 2011. im se pridružuje Nick Curli, i tako nastaje tim koji je oblikovao evropsku housescenu.

 

Tokom godina nastupanja u Manhajmu, Ray je usavršio tehničke elemente svog seta i oformio prepoznatljiv stil. Godine kada se seli u Berlin, predstavljaju procvat njegovog muzičkog talenta.

 

Njegov prvi EP, Fumnaya za izdavačku kuću Lomidhigh Lmtd i izdanja Frozen on Yellow Ice(Area Remote) i Loving Moonbauh napravili su eksploziju na sceni 2008. godine.

 

Sledeće godine usledio je EP Brothers (Oslo) koji je jedno od najpopularnijih izdanja po izboru Resident Advisir-a, jednog od najvećih nezavisnih časopisa za elektronsku muziku. Izdanja Brainows (Soweso) iTru Crowd (Area Remote) učvrstila su Okparin status muzičara zaduženog za nezaboravne žurke.

<<  Januar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Putopisi, Intervjui..