U subotu 11. aprila u klubu "20/44" živim nastupom će se predstaviti Jay Ahern, američki producent baziran u Berlinu, poznat po projektima Add Noise, Cheap & Deep, Hauntologists i Modular Cowboy.

 

Haunted Dancehall, mesečni serijal muzičkih događaja u zajedničkoj organizaciji kolektiva Dis-patch i Disco Not Disco nastavlja se u maju još jednim uzbudljivim stranim gostovanjem. U okviru sedme episode HD, uživo će se predstaviti Cheap & Deep Productions iz Berlina, iza kojeg se krije svestrani elektronski producent Jay Ahern koji već više od 20 godina na različite načine učestvuje u razvoju globalne scene nezavisne elektronske muzike.

 

Nakon prethodnih gostovanja na festivalu Dis-patch 2007. godine sa Add Noise, kao i 2009. sa premijernim live nastupom za Cheap & Deep (zajedno sa Beograđaninom Goranom Simonskim), Ahern se vraća u Beograd na talasu novog projekta nazvanog MODULAR COWBOY. U pitanju je izdavačka kuća i platforma koju je osnovao kako bi objavljivao sopstvena izdanja, ali i multimedijalne i muzičke saradnje sa drugim autorima, producentima i programerima. Dok je boravio na srednjem zapadu SAD, pustinjski pejzaži bili su inspiracija za kreiranje novog materijala i specifičnog spoja kaubojskog duha i istraživanja uloge modularnih sintisajzera u techno muzici.

 

Do 2008. godine je vodio kultnu izdavačku kuću Earsugar, a pored brojnih samostalnih muzičkih projekata deo  je i berlinskog Hardwax kolektiva, posredstvom koga distribuira sva svoja izdanja. Nekoliko dosadašnjih singlova Modular Cowboy naišla su na veoma pozitivne reakcije, a na njima su se već predstavili izvođači kao što su John Tejada, Norman Nodge, Jonson/Alter ili Haunotologists, Ahernova saradnja sa Stefanom Schneiderom iz benda To Rococo Rot. Njihovo muzičko poznanstvo, kao i saradnja sa Robertom Henkeom (Monolake), započeli su tokom prethodnih gostovanja na Dis-patch festivalu, a sa Morganom Packardom je radio na zajedničkom muzičkom projektu i pratećoj iPhone aplikaciji.

Stoga je bilo neizbežno da Ahern novu fazu svog muzičkog delovanja predstavi upravo u Beogradu, gde će po prvi put nastupiti na brodu 20/44 sa svojom karakterističnom hardware postavkom u kojoj dominiraju analogne Roland i Moog sprave, i nadasve beskompromisnim zvukom. Pored rezidenata (Schwabe i George Michael Jackson), DJ podršku će pružiti i Ahernov beogradski saradnik Goran Simonoski kao Piece of Shh.

 

U subotu 11. maja Kub 20/44 se otvara u 23 h, a cena ulaznice je 400 RSD do 01 h, i 500 RSD nakon toga. Naredno izdanje Haunted Dancehall očekuje vas 7. juna, kada će specijalni gost biti Harmonious Thelonious iz Dizeldorfa.


www.modularcowboy.com

<<  Oktobar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Putopisi, Intervjui..