Četvrti album benda “Đura i mornari” pod nazivom “More” objavljen je za diskografsku kuću Multimedia Music. Predhodna izdanja benda “Mediteran”, “Tropikalizam” i “Alegria” učinila su da publika zavoli njihov specifičan “morski” stil i zvuk. Klasična rok postavka sa dodatkom harmonike, tambure i udaraljki, stvara umilnu muziku jugoistočnog Mediterana kojim dominiraju Jadransko i Egejsko more. Muzika da se tuguje i da se raduje.

"Album ’More’ smo spremali tri godine u studiju Burda. Bio je to veoma kompleksan i ozbiljan umetnički proces koji je rezultirao sa jedanaest novih pesama“ kaže Vladimir Đurić Đjura poznatiji kao Đura Mornar.
 
Uz autorsku podršku muzičkog producenta Milana Milosavljevića Burde, pesme sa albuma potpisuje Vladimir Đurić Đura. Njegova poezija i specifičan kantautorski glas daju pečat i ovom albumu kao što je to bilo i na solo projektima “Maštarije” i “Letnja terasa”. Đurine ljubavne pesme lako se pamte i uz njih se može plesati, pravljene su za dugo trajanje i za utehu izgubljenim dušama. Kada brodovi zaplove u nepoznate vode, samo pesma Mornara može ih vratiti na siguran put.
 
Album „More“ preslušajte na Youtube kanalu Multimedia Music: https://youtu.be/kx_UgN1eI7c
 
„Oni koji prate naš rad znaju da svaki naš album obično prati specijalni multimedijalni umetnički specijal“ kaže Đura i podseća da je "Beogradske maštarije" pratio art dokumentarac, "Mediteran" radio drama "Balada o unutrašnjem moru", "Tropikalizam" šou program, manifest i niz art hepeninga, "Letnju terasu" i "Alegriju" pozorišni kabare, "Nove gradske pesme" radio drama "panonija" i tamburaški šou program: „Za album ’More’ spremamo slična iznenadjenja!“

Bend „Đura i mornari“ čine Vladimir Đurić Đura (vokal), Milan Milosavljević Burda (klavijature), Nenad Ljubenović harmonika, Dejan Resanović bas, Radivoje Bojanovski gitara, Nenad Djordjević bubnjevi, Stefan Fuks (tambura), Srdjan Tanasković (klavir) i Maja Klisinski (udaraljke).
 
„Nadamo se da ćemo posle više od godinu dana posle pauze zbog pandemije, moći da svirkama promovišemo novi materijal“ kaže Đura Mornar i dodaje: „Oni koji ne mogu iz raznih razloga da putuju na more, naš album je prava uteha!“
 
Album „More“ grupe „Đura i mornari“ možete kupiti na prodajnim mestima Multimedia Music.


<<  Avgust 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Putopisi, Intervjui..