Mojstri pasivne agresije predstavlja muzički trio, nastao negde na putu iz Mozirja u susedno Nazarje. Kroz dva kraja, koji na mapi slovenačkog modernog roka nemaju veće prepoznatljivosti, prolomio se tada vetar, s tim da se nije zavrteo po svim osnovnim zakonitostima, već duva kroz pukotine, koliko je to mogoće, nedorečenoga u toj drevnoj muzičkoj kategoriji. Odlikuju se pre svega koketnom rokerskom jednostavnošću prožetom pankovskom težnjom ka propovedanju istinskog tona.

Preplet terenskih iskustava koje sa sobom nosi kolovođa David Zavolovšek (gitarist i autor muzike još jednog benda UP N' DOWNS, gitarista legendarnog sastava THE DRINKERS u poslednjim godinama njihovog postojanja), kao i dva mladića, izuzetno kreativan basista Matej Verbuč i nadaren i školovan bubnjar Matic Tevž, čine posebno atraktivan spoj. Sastav koji je po arsenalu minimalističan (bubanj, bas i gitara), ostvaruje pre svega masivan zvok, dajući malčice prednosti ritmu pred melodijom i na momente vuče ka fanku.

Čini se da su ovi momci željni plesa, ali ne pasivno-agresivnog koji pod svim mogoćim maskama ljudji nalepe u svakodnevnom životu, već iskrenog, divjeg, jednostavnog plesa, koji spaja ljudske duhove od početka civilizacije. Pred vama je njihov prvi poziv na na plesni podijum, pod naslovom Za Menoj. Zaplešimo?;)

Youtube: ovde

<<  Maj 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Putopisi, Intervjui..