Legendarni šansonijer Ibrica Jusić proteklog vikenda imao je čast nastupiti na obje večeri jubilarnog 60. Splitskog festivala, 11. i 12. srpnja, s kojega nije otišao praznih ruku. Naime, ocjenjivački žiri Splitskog festivala uručio mu je nagradu za najcjelovitije djelo, za njegovu najnoviju pjesmu "Budi čovjek". Nova pjesma "Budi čovjek" ima temu koja je i više nego aktualna. Naime, u vrijeme pandemije koronavirusa govorilo se puno o tome kako je to prilika za sve da postanemo bolji ljudi, a zatim se nadovezala i nesretna situacija u Americi s brojnim prosvjedima protiv rasizma koji su se proširili svijetom.

Važno je biti čovjek, a kada to poručuje Ibrica, čovjek s velikim životnim i glazbenim iskustvom, onda to ima onu pravu težinu i značaj.

Pjesmu “Budi čovjek” prati i video spot u režiji mlade studentice režije Ane Butigan u Anyby produkciji, koji kroz generacijski raskol, ali i spoj, na besprijekoran način kreira nevjerojatnu atmosferu. Naime, Ana je ulogu u spotu dodijelila ljudima punim entuzijazma, snova i hrabrosti, uz to ispričavši priču i poruku doajena hrvatske glazbe s pregršt životnog iskustva. U kontrastu rada i igre poručuje da biti čovjek znači istovremeno biti i razigran i odgovoran, pun strepnje, ali i nade.

Glazbu pjesme "Budi čovjek" u izvedbi Ibrice Jusića napisao je Robert Grubišić, tekst potpisuje Robert Pilepić, dok je za aranžman, studijsko snimanje i mastering zaslužan Elvis Stanić.

"Pjesma je nastala u vrijeme kada smo zbog pandemije koronavirusa bili zatvoreni u svojim domovima, upućeni na svoje najbliže, na svoju obitelj i na svoje prave prijatelje. Upravo nam je takva izvanredna situacija otvorila oči i ukazala koliko možemo biti bolji ljudi jedni prema drugima i prema svijetu u kojem živimo." poručuju autori pjesme te nadodaju kako su sada počeli više cijeniti one prave vrijednosti i vrline na koje su gotovo zaboravili u našoj ubrzanoj svakodnevici koju su sami izabrali. "Pitanje je jedino hoćemo li dolaskom boljih dana kojima se svi nadamo i dalje slijediti prave prioritete." - zaključuju autori pjesme "Budi čovjek" koja govori o najvažnijoj zadaći u životu. Biti čovjek.


 


 






 

<<  Decembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Putopisi, Intervjui..