Pre desetak dana, sastav Elemental objavio je novi album „ILICA”. Izdanje nije objavljeno na CD-u, USB-u, ploči ili kaseti, već je izlazak albuma obeležen pomalo neuobičajeno, na platformi Bandcamp, gde su fanovi i prijatelji benda dobili priliku da donacijom ili kupovinom albuma daju podršku bendu i njihovom stvaralaštvu, pogotovo u ovo doba koncertne neaktivnosti. Zajednica okupljena oko Elementala još jednom je pokazala svoje najlepše lice – poruke podrške stigle su iz celog sveta. Plan za dalji život albuma je sličan - on ostaje zauvek zabeležen na digitalnim platformama. Pored Bandcampa, novi album „ILICA” od danas se nalazi u digitalnim prodavnicama i streaming servisima. (iako su moguća kašnjenja na pojedinim platformama zbog poteškoća koje su nastale tokom COVID-19). 

Fanovi grupe Elemental album „ILICA” mogu preslušati i na YouTube kanalu: ovde

Album „ILICA” kroz glasove Remi i Shota oslikava priče koje se događaju u svakom gradu. Jednako tako album se mogao zvati „Knez Mihajlova“, „Marmontova“, „Ferhadija“, „Stritarjeva“, „Kameni most“, „Ulica Slobode“ ili nositi ime bilo koje druge ulice regionalne urbane sredine. Album je testament vremena koje je minulo, uz nezaobilazno pitanje hoće li se ono ikada više ponoviti.
 
„Izmislili smo „ILICA” iz prašine gradskog asfalta, kao alhemičari. Uzbudljiva mi je. Ne mogu je se zasititi. Ponekad se pitam, odakle dolaze naše pesme? I mislim da je odgovor u hemiji – između nas u bendu, između naših instrumenata, iskustava koje stavljamo u svoja srca i gradova koji nam služe kao scenografije naših priča.", izjavila je Mirela Priselac Remi povodom izlaska albuma.
 
„Naizgled jednostavno, krenulo je stvaranje i ovog poslednjeg albuma. Naziv izdanja je nastao pre nego što je naša najduža gradska ulica promenila svoje lice. Kao što nismo znali da će tišina korone nadvladati buku iličkog saobraćaja, a potres joj dotući raskrsnice i dvorišta, tako nismo bili ni svesni transformacije koje će proći ova šačica pesama sa kojima smo se igrali. „ILICA” je album transformacija.”, nadovezao se Luka Tralić Shot.
 
Kao i poslednji put, Elemental je samostalno izdao novi album za diskografsku kuću 383records.

<<  Novembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Putopisi, Intervjui..