CicaGorio1Zaječarci predvođeni legendarnim pevačem Zoranom Stojkovićem objavili su drugo studijsko ostvarenje.Bend Čiča Gorio iz Zaječara koji predvode legendarni pevač Zoran Stojković (Mama rock) i njegov sin Strahinja nedavno je objavio drugi album pod nazivom "Ponovo".

"Ponovo" sadrži osam songova hard rock usmerenja ukorenjenog u 70-e godine prošlog veka, što bend Čiča Gorio svrstava u retke tog tipa na ovdašnjim prostorima u ovom trenutku. Ovo izdanje pored čvrste svirke karakterišu pamtljivi i pristupačni tekstovi, koji imaju dodirnih tačaka sa sastavima koji su delovali na ex-YU prostoru tokom 70-ih i 80-ih godina.

Stojković senior, većinski autor materijala sadržanog na albumu, iznosi očekivanja i pojašnjava koncept albuma: “Očekujem da se probijemo kroz medijsku blokadu koja je ovih dana zatupljena budalaštinama tipa: ona nosi gaće te i te boje, operisala celulit, uhvaćena u preljubi i slično, kao da nikom nije važno okruženje i situacija u kojoj smo. Umetnost i izražavanje bilo kog tipa su marginalna pojava u odnosu na pocepane gaće. Album je namerno uradjen u fazonu 70-ih i 80-ih, jer je to muzika koju slušamo svakodneno na svim stanicama. Top liste nisu menjane od pojave kompjutera, i to je jedini razlog zašto album "Ponovo" zvuči tako. Želeo sam da se na neki način umuvamo u tu kombinaciju, jer mi je ona bliža od gaća pocepanih“.

Snimatelj i producent albuma je dugogodišnji Zoranov prijatelj i saradnik, doajen domaće pop-rock scene Moša Radenković, vođa sastava Zlatni Prsti.

Čiča Gorio nastupa u sastavu Stojković Zoran – vokal, Stojković Strahinja - solo gitara, Panić Ninoslav - bas gitara i Jovanović Nikola – bubanj.

Spisak pesama zastupljenih na albumu "Ponovo":
1. Ponovo
2. Rođendan
3. Ti me izluđuješ
4. Mili Bože
5. Rekvijem
6. Pokreni me
7. Nevernica
8. Jelena



<<  Jun 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Putopisi, Intervjui..