Marko-NasticTreći po redu  „Amstel Belgrade Foam fest“ održaće se u subotu 3. septembra u beogradskoj Areni, a organizatori uz do sada neviđene zvučno svetlosne efekte i hektolitre pene najavljuju i odličan line up koji će jednako zadovoljiti ljubitelje tvrdog i mekšeg zvuka.
Scenografija će biti formirana od opreme koja će u osam šlepera stići iz Holandije, i zauzeće dobar deo partera. Dva giganstka penopada i dva pena topa sa dometom od 25 metara biše raspoređeni na rubovima partera dok će u centralnom delu biti instalirano još šest velikih pena topova. Više stotina kvadratnih metara led ekrana, lasera, roto glava i svetlosnih topova biće raspoređeno po impozantnoj scenografiji koju povezuje više od 2000 metara kablova. Veliku pažnju organizatori će posvetiti i ozvučenju, pa će u Areni biti instalirane zvučne kutije od preko 50.000 vati.

Ulaznice za festival su jedinstvene, kako za parter, tako i za tribine pa posetioci koji budu želeli da uživaju isključivo u muzici, neće morati da silaze u parter, odnosno penu. Na izlazima iz Arene biće instalirani sušači koje je obezbedila Tehnomanija iz Beograda pa će želja biti ispunjena i posetiocima koji budu želeli suvi da napuste Arenu.

Festival će otvoriti francuski di džej Ripli koji se na ovim porostorima proslavio pesmom „Belgrade i love you“. Ripli je za Foam fest najavio mega premijeru, a tu je i njegov standardni set koji je ovo leto odjekivao Ibicom.

Kada je domaća podrška u pitanju, najbolji srpski di džejevi među kojima su Kizami, Mirko i Miks i di džej Plaja dovešće atmosferu do usijanja, a njima će se pridružiti i proslavljeni Marko Nastić glavni akter tehno zvuka u Srbiji i najaktivniji srpski di džej u inostranstvu.

Antoan Klamaran
Više nego uspešnim albumu „Release yourself“ Klamaran se probio među najbolje disk džokeje današnjice. Hitovi kao što su „When the sun goes down“ i „Live your dreams“ obeležili su prethodni period, a trenutno to čini i numera „Stickshift“ koja je plod saradnje sa Sorajom Arnelas započetom prošle godine.

Tom Novy

Uspesi na svetskim top listama i nastupi u najboljim klubovima na svetu svakodnevnica su ovog talentovanog nemačkog di džeja. Pesme „I house u“ i „Pumpin“ vinule su ga sredinom devedesetih među zvezde, gde se nalazi i danas. „Superstar“ je i zvanično među deset najboljih u istoriji dens muzike, a pesme „Your body“ i „Take it“ napravile su pometnju na svim meridijanima.

Kristijan Varela

Osvajač međunarodne nagrade „Ibiza 2007“ za najboljeg tehno di džeja na svetu pobrao je pored ove još stotinak svetskih muzičkih nagrada. „Plastic tits“, „Titan“ i „Funky Beat“ remiksi su po kojima je Varela prepoznatljiv, a ništa manju euforiju ne izazivaju ni „Florencia“ i „Funky tones“.
Festival će najverovatnije već tradicionalno zatvoriti Dejan Miličević čiji stil predstavlja varijacije tehno, haus i minimal zvuka oprezno kombinovanog i miksovanog na dva do tri gramofona.


Antrfile: Tri stejdža u Areni!

Pored glavnog, main stage-a, u prstenu Arene će biti instalirane još dve bine i to:

„Deep house lounge – The school of cool & freinds“ gde će nastupiti Iris Šolaja, Đorđe Popović, Đorđe Martinović i Aleksandar Miličević,

„Serbian stage“ koji će poslužiti za takmičenje mladih di džejeva. Od preko 200 prijavljenih kandidata, 54 je izabrano na glasanje za učešće na „Serbian stage-u“,


Obaveštenje o ovom i drugim dešavanjima na festivalu mogu se pronaći na zvaničnom sajtu festivala www.belgradefoamfest.com
<<  Maj 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Putopisi, Intervjui..