VrooomBeogradski sastav Vrooom je danas objavio album INPUT u okviru Exit online etikete - www.exitmusic.tv „Nakon šestogodišnje diskografske pauze 24. juna biće objavljen novi album grupe VROOOM naziva INPUT za Exit Music Online etiketu.

INPUT je medijski već najavljen singlom uz video spot za pesmu 'Privremeno stanje' koja otvara izdanje i koja se našla u vrhu značajnih domaćih top lista početkom godine.Album sadrži devet numera prepoznatljivog zvuka grupe VROOOM izraženog u rasponu od energičnih pesama plesnog ritma do gotovo kontemplativnih instrumentala. Grupa će uskoro snimiti i video za još jednu kompoziciju sa INPUTa. Promotivna turneja počela je u martu, a prvi sledeći nastupi održaće se 25. juna u bašti kragujevačkog SKCa (u okviru revijalnog programa Šumadijskog demo festa) i 10. jula na Exit festivalu. VROOOM će do kraja godine prirediti niz koncerata u različitim kontekstima i uz saradnju sa mnogim umetnicima sa exYU prostora što bi trebalo da rezultira DVD izdanjem tokom proleća sledeće godine", izjavio je Marko Grubić povodom novog albuma.

 

INPUT je snimljen u studiju grupe VROOOM, mastering je urađen u studijima Masterblaster i Dobro polje. Autor muzike i tekstova je Marko Grubić. Gosti na albumu su Marija Mihajlović (prateći vokali), Natalie Frederic (iz francuske grupe The Virgin Marys, prateći vokali) i bivši član grupe VROOOM - Marko Nježić (gitara u numeri 'Cuts').

 

Grupa Vrooom radi u sastavu: Vanja Vukotić (glas), Marko Grubić (gitara, bas, programming), Aljoša Varga (fretless bas), Nenad Knežević (harmonika) i Branislav Potić (bubnjevi).

Vrooom sajt - www.vrooom.rs

Marko Grubić - www.markogrubic.com

Vrooom je od svog osnivanja, 1998. godine, objavio 4 albuma: Evolucija (2005), Live in Zürich (2001, snimljen uživo na pozorišnom festivalu Züercher Theater Spektakel u Cirihu, Švajcarska), Ventilacija (2000) i Torpedo Music (1999). Sva četiri izdanja naišla su na nepodeljeno odobravanje kritike, a singlovi sa ovih albuma našli su se u samom vrhu svih značajnih muzičkih top lista u Srbiji i regionu, kao i na raznim kompilacijskim izdanjima u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Francuskoj.Predstavljajući svoju muziku, Vrooom je nastupao u gotovo svim evropskim zemljama na potezu od Francuske do Bugarske, svirajući u najrazličitijim koncertnim prostorima - od underground klubova, do velikih koncertnih sala, kao i muzičkih, multimedijalnih i pozorišnih festivala.Uz stalnu koncertnu aktivnost, članovi grupe Vrooom komponovali su muziku za preko 30 pozorišnih predstava izvodeći je u nekima od njih i uživo, kao i za mnoge igrane i dokumentarne filmove, velike "evente", izložbe i performanse.Dobitnici su brojnih priznanja među kojima se izdvajaju Davorin Popović i Grupa godine TV Metropolis.

 

Uskoro možete očekivati više informacija o novom albumu.

Zvanična internet strana - www.vrooom.rs

Album je dostupan za besplatno preuzimanje.

<<  Mart 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Putopisi, Intervjui..