sarsPrvi rok festival “Kingstown” održaće se 1. maja na planini Goč kod Kraljeva, a svoje učešće potvrdili su domaći sastavi “S.A.R.S.”, “Orthodox Celts”, “Ritam nereda”, “Vorteks”, “Dečija radost” i hrvatski “Elemental”.

“Zašto (festival)? Zato što treba da se izlečimo od trauma zemljotresa, što hoćemo da pomognemo obnovu Kraljevačkog pozorišta i zgrade Gimnazije Kraljevo, što fale dobre svirke i deca treba da rastu na čistom vazduhu i uz rokenrol, a ne uz nakaze turbo folka”, saopštili su organizatori.

Na zvaničnoj strani festivala navodi se da su organizatori grupa volontera “koja okuplja umetnike, entuzijaste i ljude dobre volje”, a priključili su im se Turistička organizacija Kraljeva, Dečije odmaralište “Goč”, Kraljevačko pozorište i marketinška agencija “Kingstown”.

“Naša tradicija je odlazak na Goč, disko klub u Dečijem odmaralištu, druženje za 1. maj, dobra muzika, fudbal na travi i miris roštilja. Sve su nam uzeli, ostalo je još malo zdravog razuma i inata. ‘Kingstown’ je pokušaj da sačuvamo zdrav razum, iz inata”, kažu organizatori.

Kako se navodi, “Kingstown” će se održati na maloj stazi pored Ski-doma na Goču, a zamišljen je kao “celodnevni muzički i pozorišni kamp”. Cena ulaznice za festival je 500 dinara, a deca do 14 godina, u pratnji roditelja imaju besplatan ulaz.
<<  Februar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     
 

Putopisi, Intervjui..