Irena-BlagojevicIrena Blagojević je veliki novi talenat naše jazz, pop i soul muzike, stvaralac vrhunskog glasa, koja već ima svoju vernu publiku. Njena karijera kreće se tokovima talasa svetskog neo-soula, na kojem su zablistale pevačice poput Amy Winehouse, Duffy, Adele...

Na prvom velikom solističkom koncertu, 15. aprila u Domu omladine, beogradskoj publici predstaviće album prvenac “Jutro bez ljubavi”, praćena vrsnom ekipom domaćih jazz muzičara.

Irena je diplomirala flautu na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu i do 2000. godine ozbiljno je gradila karijeru flautistikinje, radeći istovremeno i kao profesor  flaute. Taj period u njenoj karijeri obeležili su brojni nastupi, solistički koncerti, koncerti sa kamernim orkestrom, festivali, takmičenja i brojne osvojene nagrade. Pevanje je dugo doživljavala kao svoju “drugu ljubav”, koja se odvijala u senci  flautističke karijere. Interesantno je da je već sa 15 godina pobedila na takmičenju “Talenti dolaze”, a u čuvenom “3K duru” pobeđivala je sve do Velikog finala. Na Beogradskom proleću 2000. godine bila je pobednik “Večeri mladih nada”, a na festivalu “Slavenski bazar” u Kijevu takođe odnosi pobedu. Učešće na Evrofestu u Makedoniji iste godine donelo joj je nagradu za interpretaciju.

Tokom ličnog i muzičkog sazrevanja, postepeno se pevanje nametnulo kao Irenin prvi izbor i najprirodniji put da se lično izrazi. Godinama je učestvovala u klupskom muzičkom životu Beograda nastupajući sa više bendova, a pevačko iskustvo sticala je i kao prateći vokal na koncertima mnogih domaćih izvođača.

Godine 2008. Irena Blagojević odlučuje da započne solo karijeru:  na albumu "Jutro bez ljubavi" u izdanju Multimedia Records predstavlja se, pre svega, superiornom i zrelom interpretacijom, ali i kao jedan od autora tekstova, muzike i aranžmana. Profesionalno produciran, sa ambicioznim aranžmanskim rešenjima, ovaj album se ističe svojom sofisticiranošću u našoj skorijoj produkciji i predstavlja redak primer poštovanja jazz-pop tradicije, oplemenjene jednom novom zanimljivom pevačkom pojavom.

Sa Irenom Blagojević, koja će se na koncertu u Domu omladine Beograda predstaviti osim kao vokalni solista i kao flautistkinja, nastupaju: Ivan Aleksijević-klavir, Nebojša Zulfikarpašić-gitara, Ištvan Mađarić-bas, Petar Radmilović-bubnjevi, Max Kochetov-saksofon, Strahinja Banović-truba, Darko Jureša-perkusije, Aleksandra Bjelić Aleksijević-prateći vokal i Biljana Peković-prateći vokal.

http://www.irenablagojevic.com/
Irena Blagojevic official FB PAGE
<<  Jul 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Putopisi, Intervjui..