Marko_Grubic_-_Vrooom_2Vrooom je izbacio video za singl Privremeno stanje koji najavljuje njihov novi album Input čije se objavljivanje očekuje u martu. "Novi album će se zvati Input (isto kao i maksi singl s kraja 2009).


Pojaviće se u martu i biće objavljen 5 godina nakon prethodnika - albuma Evolucija. Na njemu je prepoznatljiv stil grupe Vrooom izražen u još energičnijoj i savremenijoj produkciji. Nove pesme su već predstavljene na koncertima u Kinu Šiška (Ljubljana), Lokal patriotu (Novo mesto) i Domu kulture Celje prošlog meseca, a promotivna turneja koja će obuhvatiti čitav region počinje u aprilu. Prvi singl sa novog CD-a, pesma Cuts, je objavljena krajem 2009, a za najnoviji singl Privremeno stanje, koji najavljuje skori izlazak albuma, je snimljen i spot u režiji Bojana Đurišića, montažer je Branislav Klasnja, za scenografiju i kostim bila je zadužena Ana Zarubica. Spot je imao svoju premijeru pre nedelju dana na MTV-u, a pesma se odmah pojavila i na njihovoj listi", izjavio je Marko Grubić.

Spot možete pogledati na sledećoj adresi:

 

{youtube}_i32Ie9oBXw{/youtube}

Vrooom ima i novi sajt - od sada ćete moći da sve važne informacije pronađete na zvaničnoj prezentaciji benda – www.vrooom.rs

Takođe, pogledajte i stranu Marka Grubića koji aktivno godinama komponuje muziku za pozorišne predstave - www.markogrubic.com

Grupa Vrooom radi na novom albumu u postavi: Vanja Vukotić (glas), Marko Grubić (bas, sampler), Aljoša Varga (fretless bas), Nenad Knežević (harmonika, truba) i Branislav Potić (bubnjevi).

***

Vrooom je od svog osnivanja, 1998. godine, objavio 4 albuma: Evolucija (2005), Live in Zürich (2001, snimljen uživo na pozorišnom festivalu Züercher Theater Spektakel u Cirihu, Švajcarska), Ventilacija (2000) i Torpedo Music (1999). Sva četiri izdanja naišla su na nepodeljeno odobravanje kritike, a singlovi sa ovih albuma našli su se u samom vrhu svih značajnih muzičkih top lista u Srbiji i regionu, kao i na raznim kompilacijskim izdanjima u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Francuskoj.

Predstavljajući svoju muziku, Vrooom je nastupao u gotovo svim evropskim zemljama na potezu od Francuske do Bugarske, svirajući u najrazličitijim koncertnim prostorima – od underground klubova, do velikih koncertnih sala, kao i muzičkih, multimedijalnih i pozorišnih festivala.

Uz stalnu koncertnu aktivnost, članovi grupe Vrooom komponovali su muziku za preko 30 pozorišnih predstava izvodeći je u nekima od njih i uživo, kao i za mnoge igrane i dokumentarne filmove, velike “evente”, izložbe i performanse.

Dobitnici su brojnih priznanja među kojima se izdvajaju Davorin Popović i Grupa godine TV Metropolis.

Uskoro možete očekivati više informacija o novom albumu.

<<  Oktobar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Putopisi, Intervjui..