OLA_HORHE_2_autor_Stanislav_MilojkovicObaveštavamo vas je bend Ola Horhe izbacio prvi singl, pesmu Trans AM koja najavljuje debi album benda. Kompletan materijal za debi album benda Ola Horhe, koji je trenutno u pripremi, snimljen je i produciran u beogradskom studiju Digimedia (www.digimedia.rs). Snimatelji su Janko Mareš i Boris Mladenović koji je i producent albuma.

U narednom periodu pojaviće se i spot za pesmu Trans AM, koji je takođe urađen u studiju Digimedia.

Singl možete preslušati na stranici benda u okviru Popboksove rubrike SCENA: http://www.popboks.com/scena/olahorhe/


Biografija grupe Ola Horhe:

Ola Horhe je elektro-akustični duo nastao u Beogradu 2007. godine. Čine ga pijanista Andy Pavlov koji koristi originalne analogne sintisajzere sa kraja 70-ih i početka 80-ih godina i multiinstrumentralista Attack El Robot na bubnjevima.

Već prvi nastup benda Ola Horhe izazvao je veliku pažnju, i taj koncert je izabran za događaj godine po izboru publike web magazina Popbox (www.popboks.com), 2008. 

Prvi snimci, numere Hotel Moskva i Novi Meksiko, nastali su za izložbu "Molimo vas ne uznemiravajte" umetničke organizacije Dezorg iz Beograda.

Bend je održao više uspešnih koncerata u Beogradu i gradovima u Srbiji (Pančevo, Vrbas, Palić, Šabac, Majdanpek), a u maju 2009. godine održali su 4 uspešna koncerta u okviru mini turneje u Sloveniji. Nastupali su na festivalu dizajna Magdalena u Mariboru, na Festivalu evropskog filma Palić, Dis-Patch Festivalu u Beogradu, Festivalu Mikser u Beogradu, Šabačkom letnjem festivalu,
Beogradskom letnjem festivalu BELEF, Forest Festu, Refract Festivalu, itd.

Ola Horhe je proglašen za najbolji novi domaći bend u 2009-oj godini, prema mišljenju kritičara web magazina Popboks.

Andy Pavlov je i član ansambla LP Duo i poslednjih 7 godina intezivno nastupa zajedno sa pijanistkinjom Sonjom Lončar.

Attack El Robot svira i bas gitaru u vokalnom-instrumentalnom sastavu Kriške i bavi se slikarstvom.


Rekli su o Ola Horhe:

"Moderno a analogno, energično i prefinjeno u isto vreme. Ukratko, jedinstvena pojava na domaćoj muzičkoj sceni." (Aleksandar Pavlić, web magazin Popboks, Beograd).

"Jednostavni repetativni ritmovi koje El Robot nepogrešivo servira Andyijevom prljavom analognom psy synth kolažu opravdava zakon umjetnosti: manje je više, jednostavno=umjetnost. Korijeni koji se mogu pročitati u Ola horhe glazbi leže nesumnjivo u ranoj Kraut njemačkoj sceni, modernom jazzu, kao i elektro/soul melakonliji Detroita 80s. ...francuski loung psy air pop 60s također prisutan u Horhe svirci cijelu priču uzdiže na novi nivo gdje na mračna pitanja i stremljenja dobijate cjelovite i vedre odgovore. To je prava vožnja, od središta zemlje do oblaka, od sna do slatke euforije. Pravi kremasti groove." (Plan B magazine, Hrvatska)

"Repertoar banda se svodi na uglavnom instrumentalne skladbe, sa tek ponekom vokalom obogaćenom pjesmom, a za kojeg je zadužen Andy. Što se zvuka tiče on je poprilično kompleksan i najblaže rečeno raznolik. Neki bi to nazvali elektrorockom, netko bi rekao da je to psihodelični rock, a meni je to jedna kombinacija svega dobrog iz svih tih glazbenih pravaca koja daje jedan sasvim specifičan i drugačiji zvuk kakav na ovim prostorima i nemamo baš prilike čuti." (Mikrofonija, Zagreb)


<<  Decembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Putopisi, Intervjui..