kudi12. septembra u baštu KSTa dolaze miljenici beogradske publike, legendarni Kud Idijoti. Na ovom mestu pre 4 godine je grupa imala spektakularan i skoro rasprodat koncert, pa je razumljiva želja benda da ponovo naprave veliki open air nastup u ovom prostoru.


Pioniri punkroka i dalje žare i pale gde god se pojave, tako da i dalje drže epitet jednog od najboljih koncertnih bendova na ex-YU prostorima. Slogan koji ih prati već decenijama "Kud Idijoti tu i mi" i dalje važi za njihove fanove koji su neretko spremni da predju veliki put da bi ih opet videli. Ova četvorka iz Pule za sledeću godinu sprema veliku turneju povodom 3 decenije postojanja, sto je podatak kojim malo koja grupa moze da se pohvali. Njihove pesme i tekstovi i dalje zvuče sveže i aktuelno, pa je onda lako shvatiti zasto na njihovim koncertima uvek ima i dosta mlade publike. Pesme od Bandiera Rossa i Bella Cao, preko Za tebe i Hoćemo cenzuru, do Minijature i Kad sunce opet zadje, koje publika uvek odušvljeno i horski peva, su samo od neke od mnogih koje ce čuti svi oni koji dodju na koncert.


Intimni ambijent bašte, praćen odlicnom binom, ozvučenjem i rasvetom, kao i činjenica da Idijoti uvek sviraju bar 2 sata, je dovoljna garancija za uspešan i nezaboravan dogadjaj.
Koncert je najavljen za 22.30h, a ulaznice po ceni od 800 dinara mogu se naci na blagajni Doma omladine, Felix shopu i klubu KST.


Pitanja:


1. Kako se osećate pred novi nastup u Beogradu i sta publika može da očekuje?
Konačno smo malo komotniji. Ljetne svirke su uglavnom bile festivalske, oko sat vremena. Sad su pred nama dva cela sata svirke, tako da možemo da kažemo sve sta imamo . Biće tu i nekoliko novih pesama.

 

2. Kako je nastalo ime grupe?
Najprije smo smislili 100-nak imena, a onda smo selekcijom na kraju dosli do ovog, sada već čuvenog imena. I htjeli smo da je ime provokativno i da se pamti.

 

3. Kako je nastao čuveni slogan "Kud Idijoti tu i ja (mi) " ?
Imali smo prijatelja koji je stalno putovao s nama, čuveni Mujo, pa se igrom riječi došlo do ovoga. Uglavnom, od njega je to krenulo.

 

4. Koji su bili najznačajni dogadjaji u dosadasnjoj karijeri grupe?
Izlazak prve kazete i singlice, pobjeda na Subotici '87., prekid izvodjenja pjesme Bandiera Rossa u Italiji od strane karabinjera '88. , nastup sa Ramones u Ljubljani '94. a meni je osobno drag i nastup na Exitu od prije 2 godine na Main stage-u. Čast mi je bila biti na istoj bini sa Sex Pistols.


5. Koje pesme fanovi najviše traze na bis?

Uglavnom neke stare koje retko kad sviramo na koncertima.


6. Tačno pre 4 godine ste svirali u basti KSTa, kad je koncert bio skoro rasprodat i kad vas je publika euforicno pratila tokom celog nastupa. Kakva su ti sećanja na taj dogadjaj?
Super je bilo, nadam se da cemo barem ponoviti, ako vec ne i nadmasiti taj ugodjaj.


7. Često vas muzički kritičari ocenjuju kao jedan od najboljih koncertnih bendova sa celog ex-yu prostora. Da li vam ovakva vrsta priznanja godi i kako na to gledas?

Naravno da je ugodno to čuti, ali meni je puno važnije šta ja sam mislim o nasim nastupima. Znam bez da mi itko kaze kada je koncert bio dobar, a kada ne. Dobro čujem i prilično sam samokritičan. No, ipak najveći dio naše koncertne karijere ocjenjujem pozitivno i tu se donekle slazem sa kritičarima.



8.Sledece godine je 3 decenije benda na sceni i sta spremate za taj jubilej?

Otici cemo na pizzu i pivo. Mnogo piva. A kad dodje taj jubilej, da svi budemo zivi i zdravi pa cemo pricati onda o tome.

Baaaj, vas SV

 

Izvor: Dragan Novičić
Pro-media promotion

<<  Decembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Putopisi, Intervjui..