U sklopu pratećeg programa 46. zaječarske Gitarijade u petak, 10. avgusta 2012, u prostoru „Irish Puba“ u Zaječaru održaće se promocija biografske knjige o grupi Depeche Mode „Black Celebration“ Stiva Malinsa, u izdanju Lagune.

O knjizi će govoriti vrstan poznavalac ovog benda književnik Srđan Stojiljković („Kapi oslikanog neba“) i Lagunin pisac Dejan Stojiljković („Konstantinovo raskršće“, „Duge noći i crne zastave“). Na samoj promociji će sem Malinsove knjige moći da se po povoljnim cenama kupe i ostale Lagunine knjige o poznatim rok zvezdama (Erik Klepton, Sleš, Metalika, Sting...).

„Iscrpna, uzbudljiva, dinamično napisana biografija Depeche Mode nije samo svedočanstvo o usponima i padovima jednog velikog benda već i precizna vivisekcija fenomena poznatog kao Rock ’n’ Roll. Podeljena u 14 poglavlja koja pokrivaju različite periode, ’Black Celebration’ (Laguna, 2009, u prevodu Dejana Cukića) hronološki prati uspon DM od tinejdžerske pop atrakcije do suverenih elektro-pop ikona (zaključno sa albumom Playing The Angel iz 2005). Malins se ne koncentriše samo na zbivanja vezana za bend i njegove članove nego čitaoca upućuje u razne detalje poput situacije na muzičkoj sceni, društvenog miljea, tehnologije snimanja i produkcije, hiperkapitalističke prirode muzičkog biznisa...“ Dejan Stojiljković (prikaz knjige „Black Celebration“ objavljen na sajtu „PopBoks“)<<  Oktobar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..