U znak sećanja na Biljanu Kovačević-Vučo, istaknutu braniteljku ljudskih prava, osnovan je Fond „Biljana Kovačević-Vučo“ koji svojim društvenim aktivizmom podiže svest građana o velikoj važnosti borbe za ljudska prava.

Sledeći njene principe i ciljeve kojima je bila posvećena, Fond „Biljana Kovačević-Vučo“ drugu godinu za redom dodeljuje nagradu osobi  ili organizaciji koji se kroz svoju aktivnost zalažu za zaštitu i unapređenje ljudskih prava.

Svečanost dodele nagrade održaće se 25. jun u svečanoj sali Skupštine grada Beograda, gde će gde će biti predstavljen važan rad nominovanih. Oni su na osnovu svog izuzetnog truda i rada u prethodnoj godini zaslužili da se, od brojnih kandidata, nađu među 3 nominovana za ovu prestižnu nagradu: Nedim Sejdinović, Svetlana Svetlana Lukić i Svetlana Vuković kao i Oliver Frljić.

Pobednika, kao i prošle godine, bira komisija koju čine: Aida Ćorović, direktorka NVO Urban In, Novi Pazar, Vojin Dimitrijević, direktor Beogradskog centra za ljudska prava, Milica Đorđević, predsednica Upravnog odbora Centra za integraciju mladih, Borka Pavićević, direktorka Centra za kulturnu dekontaminaciju i Ljiljana Spasić, Izvršna direktorka NVO Građanska akcija Pančevo i dobitnica Nagrade 2011 godine.

Nagrada se sastoji i od novčanog dela koji je namenjen za finansiranje aktivnosti u oblasti borbe za ljudska prava, po izboru dobitnika/ce.

Više informacija o izuzetnom radu naših kandidata kao i o samoj fondaciji možete videti na web strani www.bkvfond.org
<<  Novembar 2022  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Putopisi, Intervjui..