Nenad-Novak-Stefanovic-SvetPoznati pisac i publicista Nenad Novak Stefanović predstaviće svoj roman Svetlarnik, objavljen u izdanju Arhipelaga, u sredu 13. juna u 19 časova, u kuli Nebojša, u okviru projekta Priče o Beogradu koji je pokrenulo JP “Beogradska tvrđava”.O romanu Svetlarnik govoriće Nenad Novak Stefanović i Gojko Božović, pisac i glavni urednik Arhipelaga.

Nenad Novak Stefanović će razgovarati sa publikom i potpisivati primerke svojih knjiga.
Svetlarnik je roman o Beogradu koga više nema, snažna društvena hronika, uzbudljiva priča o Beogradu šezdesetih i sedamdesetih u kome se pojavljuju Šejka i Kiš, jedinstveni umetnici i marginalci, nesvakidašnje javne i privatne istorije. Glavninu građu za ovaj roman pisac je pronašao u sabranim spisima Leonida Šejke Đubrište, Grad, Zamak.

Svetlarnik nas suočava sa uzbudljivom i psihološki istančanom pričom o mladiću, učesniku balkanskih ratova devedesetih godina, koji pokušava da, nakon svih iskustava vlastitog života, rekonstruiše nedovoljno poznatu priču o magičnim umetnicima i neuporedivoj umetničkoj grupi koja obeležava beogradsko društvo u šezdesetim i sedamdesetim godinama. Taj poduhvat odigrava se iz minuta u minut u utorak 12. oktobra 2010. godine.

Roman Nenada Novaka Stefanovića oživljava iz nekoliko uglova jedno društveno, istorijsko i umetničko vreme izvodeći pred nas stvarne i izmaštane junake, događaje koje još postoje u memoriji Beograda i one koji su obnovljeni samo zahvaljujući ovoj provokativnoj i neobičnoj priči.

Proza Nenada Novaka Stefanovića (Beograd, 1961) prevedena je na više jezika, a od njegovih ranijih romana najviše uspeha kod kritike i čitalaca imao je Doktor sluša sving (2009).
<<  Jun 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Putopisi, Intervjui..