DSC_0425Pod sloganom „Budni uz knjigu“ izdavačka kuća Laguna i knjižarski lanac Delfi u petak, 15. juna 2012. godine, od 18 do 24 sata, uz podršku Sekretarijata za kulturu Skupštine grada Beograda, šesti put organizuju Noć knjige.

Tim povodom danas je održana konferencija za novinare na kojoj je direktor izdavačke kuće Laguna Dejan Papić istakao „da je cilj manifestacije Noć knjige da bude priznata na način na koji je priznata Noć muzeja. Prošlogodišnja poseta od 30 hiljada posetilaca iz godine u godinu raste. U čast svih onih koji vole knjigu zaslužuju da ova manifestacija postane manifestacija tog kapaciteta“.

Ovaj svojevrsni festival knjige koji pored kupovine po izuzetnim uslovima posetiocima nudi i druge zanimljive sadržaje održaće se u osam knjižara Delfi u Beogradu kao i u knjižarama Delfi u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Valjevu, Čačku, Pančevu, Kraljevu i Sremskoj Mitrovici. Pored toga, manifestacija će se održati i u Laguninim klubovima čitalaca u Šapcu, Jagodini, Zaječaru, Loznici, Pirotu, Vršcu, Požarevcu i Leskovcu.

Ljubitelji pisane reči, samo u okviru ovog događaja, biće u prilici da kupe knjige različitih žanrova po neverovatno niskim cenama. Popusti na „Lagunina“ izdanja za jednu knjigu biće 25 odsto, za dve knjige 30 odsto, za tri knjige 35 odsto, a za četiri i više knjiga 40 odsto.

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare istakla Vesna Mihailović, direktorka knjižarskog lanca Delfi „akciji se priključilo četrdeset i šest najznačajnijih izdavačkih kuća među kojima su: Geopoetika, Kreativni centar, Čarobna knjiga, Alnari, Mono i manjana, Plato, Globosino, Solaris, Rende, Paidea, Dereta, Booka, Stubovi kulture. Oni će na svoje naslove u Noći knjige odobriti popust do 20 odsto. Ovom prilikom direktorka knjižara Delfi istakla je i da će se prodavati knjige na engleskom i francuskom jeziku, a za ta izdanja važiće popust od 20 odsto.

U tradicionalno dobroj atmosferi sve posetioce očekuju brojni popusti i pokloni pri svakoj kupovini. Svaki kupac dobija poklone: vaučer u vrednosti od 5 hiljada dinara obezbeđuje Klub Satelit Zlatibor, strip Veseli četvrtak, kozmetički proizvod parfimerija Diva, vaučer za plovidbu četiri osobe Dunavom i Savom Jahting klub Kej i kesicu nove antistres linije Grand kafe. Za kupovinu preko 3 hiljade dinara uz ovaj paket poklona kupac dobija i jedan od proizvoda: vinarije Mačkov podrum, Vode Vrnjci, Imleka, Avona, Lusha, Danubiusa, Karotena, Golden Rouza, Revlona i Evolušna. Ovu manifestaciju su podržali  Telekom Srbija i Alfa banka, kao i mnogi drugi prijatelji manifestacije.

U okviru Noći knjige sa posetiocima će se družiti brojne poznate ličnosti i domaći pisci koji će potpisivati svoje knjige. Ovaj program upotpuniće i nastupi etno-grupe Nit, kao i etno-sastava Čudesmo. Sve Beograđane na ovu manifestaciju pozivaće šesnaest članova udruženja za očuvanje starih zanata Beli orlovi. Ispred knjižare u Knez Mihailovoj ulici učesnici manifestacije moći će da dobiju savete o najnovijim trendovima u šminkanju, kao i profesionalno šminkanje na licu mesta sa novom linijom Avona. Ispred knjižara u SKC-u od 19 sati organizujemo slikanje za naslovnu stranu romana Pixie i druženje sa autorkom Mimi Vlaović. Pored dešavanja ispred u knjižari Delfi SKC vas očekuju mnogobrojna iznenađenja. Neka od njih su druženje sa najuspešnijim učesnicima konkursa za najbolju priču o preljubi. U 20 sati Zoran Nikolić će govoriti o tajnama Beograda i najinventivnije povesti u obilazak beogradskih laguma. U vojvođanskoj prestonici Novom Sadu gostuje tamburaški orkestar Vojvođanski klas.

Akcija će važiti i na sajtu www.delfi.rs

Povodom manifestacije Noć knjige izdavačka kuća Laguna organizuje nagradni konkurs za sve kupce. Za konkurs Moje čitanje potrebno je da prikaz knjige koju ste kupili u Noći knjige dostavite do 15. jula u knjižari u kojoj je knjiga kupljena. Uz prikaz je potrebno dostaviti i popunjen isečak kupona. Najbolje prikaze izabraće stručni žiri, a dobitnici će biti proglašeni 19. jula. Vredne nagrade – reprezentativna polica iz Jasena sa knjigama sa Lagunine aktuelne top-liste i dva ajpoda iz iStylea biće uručena dobitnicima 23. jula u Delfi Cafeu u SKC-u, Ulica Kralja Milana 48. Najuspešniji i najzanimljiviji prikazi biće objavljeni na Laguninom sajtu.



Svi oni koji nisu u mogućnosti da posete naše knjižare, ipak mogu da ostvare iste popuste pri kupovini knjiga putem interneta i to u Noći knjige, 15. juna od 18 do 24 sata, na sajtu www.delfi.rs.



Budite deo ove jedinstvene manifestacije. Budite „Budni uz knjigu“!
<<  Jul 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Putopisi, Intervjui..