Na promociji će govoriti autor, Duško Antonić, Branko Rogošić, urednik Rock Express-a i glumica Maša Đorđević. Nakon promocije, od 22.30h, nastupiće tribjut bend Tom Waits-a, RAIN DOGS.

Knjiga NOSTALGIČNE PRIČE O PLOČAMA sadrži 39 priča čiju okosnicu uglavnom čine pojedine gramofonske ploče (ili pesme).

Cilj knjige je da pokuša da pokaže koliko se nekad volela rok-muzika, koliko je ranijim generacijama ona bila bitna u životu i, koliko je ploča, kao sredstvo koje je vodilo ka tom cilju, imala u tome neku nadrealnu ulogu.

„Ovo uopšte nisu priče o najboljim pločama i najvažnijim pesmama, iako neke od njih sigurno spadaju i u tu grupu, nego o onima za koje autora vežu neki interesantni događaji, bilo da se radi o načinu na koji je do neke ploče došao, o nečem drugom što mu se u vezi nje desilo, il` mu se, kako sam kaže, jednostavno urezalo u pamćenje.“

DUŠKO ANTONIĆ diplomirao je novinarstvo na FPN. Tokom trideset godina novinarske karijere pisao je za mnoge listove, neke je i uređivao, pišući tekstove o rokenrolu; „Omladinske noviname“, zagrebački „Polet“, NON, Radio TV revija, Blic Njuz, ali i u drugim listovima; „Zvezdara“, „Savski venac“, sindikalnom glasilu „Beogradski radnik“, „Beogradskim novinama“ itd. Zajedno sa Danilom Štrpcem 1998. objavio knjigu „YU 100 – Najbolji albumi jugoslovenske rok i pop muzike“.

Jedan je od osnivača i direktor produkcije Teatra "Kult" (1993 – 1995), radio na „Golf“ radiju - uređivao i vodio četiri autorske emisije, od 2007. godine organizuje Savskovenački urban fest – SVURF, početkom 2011.organizovao za decu Malu školu rokenrola, u Kući kralja Petra organizovao izložbu „Počeci rokenrola u Beogradu“ napisao 15 knjiga - uglavnom publicističkog karaktera. Zajedno sa Brankom Rogošićem, Branimirom – Banetom Loknerom i Aleksandrom Petrovićem – Acom Seltikom, 2008. godine pokrenuo i organizovao niz rok-tribina na temu „Kako je, zašto je i da li je propao rokenrol u Srbiji i šta da (u)radimo da mu pomognemo“, za koje je napisao i Rokenrol manifest i 10 rok-zapovesti.

Ovo je njegova druga knjiga o rok-muzici i ujedno njegova druga knjiga priča. Od tri knjige o rokenrolu na kojima već godinama uporedo radi, ova je, sticajem raznih okolnosti, prva smeštena u korice.

<<  Oktobar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Putopisi, Intervjui..