699-DINARA-koriceIzdavačka kuća Booka sa velikim zadovoljstvom predstavlja svoje novo izdanje, roman 699 dinara najpopularnijeg francuskog pisca današnjice Frederika Begbedea. Roman 699 dinara bio je veliki bestseler u Francuskoj, doneo je međunarodnu slavu Frederiku Begbedeu, a po njemu je snimljen i vrlo uspešan film.


Oktav je gospodar sveta. Oktav se bavi unosnim poslom pisca reklama, on odlučuje danas o onome što ćete vi želeti sutra. Oktav je živi mrtvac obasut novcem, devojkama i kokainom. Ali jednoga dana će se pobuniti. Talentovani Oktav će odlepiti. Idealna klijentkinja? „Mongoloid mlađi od pedeset godina.“ Šta rade bogataši koji su stekli svoje bogatstvo reklamom? „Vode treći svetski rat. “ Od ostrva Grand Žat, gde vlasnici agencije vode pregovore, do Majamija, gde se snima reklama na amfetaminima, od jednog seminara u Africi do bulevara San Žermen de Pre, od paklenih dveri seksa do izgubljene nevinosti, na granici između fikcije i pamfleta, Frederik Begbede ispisuje ispovest deteta trećeg milenijuma. Na humorističan način raskrinkava sveprisutni merkantilizam. Ovo je na neki način, knjiga o moralu. I to za samo 699 dinara.


O AUTORU

Frederik Begbede (1965) jedan je od najznačajnijih, najprovokativnijih i najpopularnijih savremenih francuskih pisaca. Do sada je objavio romane: Mémoire d'un jeune homme derangé, Vacances dans le coma, L'amour dure trois ans (Ljubav traje tri godine), 99 francs (699 dinara), Windows on the World, L'égoïste romantique, Au secours, pardon (U pomoć, molim za oproštaj), Un roman français (Francuski roman).
Osim pisanjem bavio se i advertajzingom, radio je za brojne magazine, vodio je TV šou. Godine 1994. osnovao je književnu nagradu “Prix de Flore” koja se svakog novembra dodeljuje talentovanim piscima (među dobitnicima su Mišel Uelbek i Ameli Notomb) u legendarnom Café de Flore, u kome se nekada okupljala intelektualna elita, kao što su bili Žan-Pol Sartr, Simon de Bovoar I drugi.

Njegov nezvanični internet sajt je S.N.O.B. (Site Non Officiel de Frédéric Beigbeder) i nalazi se na adresi www.beigbeder.net
<<  Jul 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Putopisi, Intervjui..