otvorena-bibliotekaTokom zime Otvorena biblioteka će se nalaziti na Akademskom platou ispred Filozofskog fakulteta.



Nedelja, 25.12. u 12.00 h, akcija: Graffiti vs Graffiti

Nedavno je Otvorena biblioteka osvanula iscrtana crvenim grafitima neprimerene sadržine. Kao odgovor na to Goethe-Gerila je odlučila da sprovede akciju „Graffiti vs Graffiti“.

U nedelju, 25.12.2011. tačno u 12.00 časova, na Platou ispred Filozofskog fakulteta Otvorena biblioteka će dobiti nov izgled a za to će se postarati street-art umetnik Alone.

U isto vreme će se odvijati akcija Goethe-Gerile i Udruženja studenata andragogije Filozofskog fakulteta u Beogradu koja će Otvorenoj biblioteci ponovo obezbediti sadržaj, a ljubiteljima knjige pružiti mogućnost da aktivno učestvuju u razmeni knjiga.

Dođite da se priključite akciji i ponesite knjigu sa sobom!



Otvorena biblioteka

Otvorena biblioteka ima za cilj da nam kroz knjige upriliči susrete sa ljudima koje nismo sreli i svetovima koje nismo doživeli. Na javnom prostoru postavljene su police sa knjigama koje se mogu razmenjivati.

Uzajamnost je jedino pravilo za korišćenje ove biblioteke: jednu uzetu knjigu zameniti nekom svojom ili je vratiti nakon čitanja. Na taj način naš zajednički prostor uvek može biti pun zanimljivih knjiga iz različitih oblasti. Knjige koje se ostavljaju mogu se i obeležiti imenom, datumom, rečju ili nečim drugim, kako bi se poslala poruka budućem vlasniku ili korisniku knjige.

„Otvorena biblioteka“, za koju nije potrebna članska karta, pripada svojim korisnicima i Beogradu. Ona je zajednička, a takva je i naša briga o njoj. Njeno stanje zavisi od toga kako je održavamo i kako razmenjujemo knjige.

Ovo je prva „Otvorena biblioteka“ u Beogradu, nadamo se ne i poslednja.

Ovaj Projekat je inicijativa Goethe- Gerile, grupe mladih ljudi između 20 i 25 godina, koji u kreativnoj saradnji sa Goethe-Institutom predlažu i organizuju programe sa ciljem da mladima u Srbiji približe nemački jezik i kulturu na drugačiji i direktniji način nego što je to uobičajeno.


www.goethe.de/belgrad
http://www.goethe.de/ins/cs/bel/ver/gur/obi/srindex.htm
FB: Goethe Guerilla
FB. Prva Otvorena biblioteka u Beogradu
<<  Septembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Putopisi, Intervjui..