Pažnju muzičkog sveta, skrenuo je članak na temu „Šta ćemo čitati 2021“, koji je pre nekoliko dana objavljen u argentinskim novinama La Nación. Na listi brojnih preporuka, izdvojilo se i nešto interesantno muzičkim sladokuscima i ljubiteljima elektronskog zvuka. Među ostalom dugo iščekivanom literaturom, najavljena je i biografija posvećena DJ-u i producentu Hernan-u Cattaneo-u, jednom od argentinskih idola, kada je reč o elektronskoj sceni. Budući da je Hernan Cattaneo dobitnik nagrade za istaknutu ličnost u kulturi Buenos Ajresa, muzičar sa preko 30 godina karijere, izvođač kojeg ne treba posebno predstavljati, čovek koga obožavaoci širom sveta zovu El Maestro, bez sumnje je najavljena biografija jedna od knjiga iz sveta muzike, koju sa nestrpljenjem iščekujemo.

Hernan Cattaneo je kumovao andergraund house sceni i postao njena srž. On je mnogo više od izvođača, jedan je od vodećih umetnika koji je argentiski house sa lokala premestio na internacionalnu scenu.

Ovaj argentinski umetnik i glavni predstavnik svoje zemlje na međunarodnoj elektronskoj mapi, napokon će svoju zasluženu biografiju dobiti i na papiru. To je jedna od onih stvari koju su njegovi obožavaoci veoma dugo čekali, kako bi se do detalja upoznali sa istorijom velikana koji je uspeo da osvoji ceo svet svojim nesvakidašnjom muzičkom selekcijom, posvećenošću, strašću i nepokolebljivom privrženošću u predstavljanju kvalitetne muzike, koju je teško definisati, ali je lako prepoznati je kao njegov zaštitni znak.

Poslednjih godina, nakon perioda bez nastupa u rodnoj Argentini, Hernan je učvrstio svoj status na lokalu, brišući granice u elektronskoj muzici, okupivši na hiljade fanova, na svom koncertu u mitskom Teatru Colón, koji je jedna od deset najboljih svetskih operskih kuća, kada se na bini našao sa 63 muzičara, koji su uživo, zajedno sa njim, izvodili klasike elektronike. Taj nastup je bio highlight cele Hernan-ove karijere, nakon čega je i dobio priznanje od grada Buenos Ajresa za zaslužnog granđanina.

Godinama unazad, Hernan Cattaneo rado posećuje Beograd, vraćajući se uvek početkom letnje sezone u Barutanu, na tradicionalni višečasovni nastup, rame u rame sa svojim prijateljem i dugogodišnjim saradnikom Nick-om Warren-om. Iako nas je 2020. godine pandemija virusa covid- 19 sprečila da dočekamo još jedno progresivno svitanje u kultnoj Barutani, nadamo se da ćemo u osmoj sezoni ovog popularnog beogradskog kluba uživati u legendarnom allnighteru Hernan-a Cattaneo-a i njegove ekipe.


<<  April 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Putopisi, Intervjui..