Premijernim predstavljanjem romana „Pronaći sebe“ švedske autorke Agnes Lidbek u četvrtak 25. juna u Novom Pazaru počinje projekat „Hajde da  pričamo o jednakosti“ (’Let’s talk about equality’) koji zajednički sprovode ambasada Švedske u Srbiji i Web časopis za književnost Eckermann. Zbog specifične situacije sa panedmijom promocija romana biće digitalna,  preko društvenih mreža. „Pokretanjem priče o ženi koja pokušava da se pronađe u ženskom trojstvu, pokrenuće se i mnoge druge teme, pojave i društveni fenomeni koji obeležavaju i značajno određuju život savremenih ljudi“, rekla je Birsena Džanković, odgovorna urednica Web časopisa za književnost Eckermann.

Birsena će biti moderatorka digitalne promocije romana u studiju TV Sandžak. Ona će zajedno sa svojim kolegom Enesom Halilovićem razgovarati preko Skype-a sa ambasadorom Švedske u Srbiji Nj.E. Janom Lundinom, književnom kritičarkom Tijanom Koprivicom, kao i sa Svetlanom Tot koja je roman prevela sa švedskog jezika.

O romanu „Pronaći sebe“ na promociji će govoriti i urednik Dejan Matić u ime izdavača Treći Trg, koji je zajedno sa izdavačem Srebrno drvo objavio roman. Tokom promocije biće emitovana i izjava autorke romana Agnes Lidbek.

„Prvim delom trilogiije o savremenoj porodici, Agnes Lidbek zasluženo je skrenula pažnju čitalačke i stručne javnosti u Švedskoj. Roman je dobio značajnu nagradu, prodat je u velikom broju primeraka, a autorku su, zbog tematizovanja položaja savremene žene i osobenog stila, uporedili sa Virdžinijom Vulf i Ingmarom Bergmanom“, kaže Dejan Matić. On dodaje da ovaj roman na pravi način otvara novu biblioteku „Nord“ koja je posvećena savremenoj književnosti nordijskih zemalja. „Verujemo da će roman o ženi koja traga za sobom i smislom u društvu koje je opterećeno konzervativnim očekivanjima i pritiscima izazvati veliko interesovanje kod čitalaca u Srbiji“, istakao je Matić.

Digitalnu promociju romana „Pronaći sebe“ možete pratiti uživo u četvrtak, 25. juna od 19:30 na Facebook stranicama ambasade Švedske, izdavačke kuće Treći Trg i Web časopisa za književnost Eckermann.

<<  Mart 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Putopisi, Intervjui..