Sala Art bioskopa Kolarac bila je popunjena do poslednjeg mesta na predstavljanju romana “Šapat Čemernice” Marka Čkonjevića. Ovu porodičnu sagu, na originalan način predstavili su dramski umetnici Dragan Vujić Vujke, Jelena Gavrilović i Srna Đenadić, kroz likove i naraciju koja je posetiocima dala uvid u radnju romana. Sam autor, Marko Čkonjević, je govorio vrlo svedeno o svom romanu, istakavši da je to njegovo zaveštanje svojoj porodici ali i svim naraštajima koji dolaze.

"Šapat Čemernice" (Kosmos izdavaštvo) je porodična saga u slavu ženske mudrosti i nežnosti. Zasnovana na istinitim dogadjajima, pisana u prvom licu u ženskom rodu.  

Majka i ćerka, Sofija i Smiljana, u vrtlogu sukoba dve domaćinske porodice u Srbiji, polovinom prošlog veka u kojem je žena sporedni lik, “tuđakuća” u funkciji dominantnih muškaraca, okružene su nerazumevanjem, pohlepom, zavišću i zlom. Pritisnute porodičnom tragedijom, koja bi većinu gurnula u ambis, same donose teške odluke. Sofija na obalama Čemernice, Smiljana na ulicama modernog Skoplja, buntovne i nepokorene uspevaju da prevaziđu epizodne uloge koje su im namenjene i postaju prave heroine.

Marko Čkonjević je ugledni filmski menadžer i distributer sa preko 25 godina karijere, zaslužan za prikazivanje i promociju brojnih domaćih, stranih i regionalnih filmskih ostvarenja. Osnivač je distributerske kuće Fame Solutions.

Knjiga "Šapat Čemernice" može se nabaviti u svim bolje snabdevenim knjižarama kao i online.

Fotograf: Vidoje Manojlović

<<  Januar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Putopisi, Intervjui..