U izdanju izdavačke kuće “Obeležja Plus” iz Beograda, nedavno je izašla iz štampe knjiga “Adolescenti – spoj nauke i prakse”. Knjigu je napisala Olivera T. Xajrović specijalista medicinske psihologije. Knjiga je prvenstveno namenjena roditeljima i nastavnicima, mada i drugim osobama koje su emocionalno bliske adolescentu – bakama, dekama, starijoj braći ili sestrama, rođacima i ostalim odraslim osobama koje vole adolescente i zainteresovane su za njihov pravilan razvoj.  

Završila je osnovne studije na Filozofskom fakultetu u Beogradu i specijalizaciju iz medicinske psihologije na Medicinskom fakultetu u Beogradu. U toku radnog staža završila je edukacije iz psihoanalitičke psihoterapije dece i mladih, edukaciju iz kognitivno‐bihevioralne psihoterapije i iz forenzičke psihologije.

Ima 25 godina psihodijagnostičkog i psihoterapijskog iskustva sa decom i mladima i isto toliko u saradnji i savetovanju njihovih roditelja i nastavnika. Učesnik je brojnih preventivnih programa namenjenih očuvanju mentalnog zdravlja dece i mladih.

izdavačka kuća “Obeležja Plus” postoji preko 25 godina. Objavila je više od 300 knjiga iz svih oblasti društvenog života i rada. Najveći broj objavljenih knjiga su iz oblasti medicine. O svim objavljenim naslovima možete se informisati na našem veb sajtu www.obelezjaplus.rs.

Predstavljamo knjigu koja je specijalno napisana za adolescente i sve one koji su u njihovom okruženju i u kontaktu sa njima.

Knjiga je takođe namenjena psiholozima, pedagozima, socijalnim radnicima i pedijatrima koji rade sa adolescentima i sarađuju sa njihovim roditeljima ili nastavnicima, prvenstveno početnicima koji imaju tek osnovna znanja iz struke i mali ili ni malo profesionalnog iskustva.

 

S obzirom na to da u knjizi postoji deo koji se bavi psihičkim smetnjama i poremećajima mladih, ona bi mogla koristiti i psihijatrima, defektolozima, personalnim asistentima i medicinskim sestrama.

Korisna je i za ostale odrasle osobe koje su u stalnom kontaktu sa adolescentima, kao što su administrativni radnici, bibliotekari, pomoćno osoblje i drugi članovi školskog kolektiva, sportski treneri, privatnbi profesori muzike ili stranog jezika koji adolescente viđaju u situacijama u kojima ih roditelji i nastavnici ne mogu videti. Naše skromno mišljenje je da je ova knjiga, u ovo nikad aktuelnije vreme za njenu sadržinu, može biti korisna i značajna za široki auditorijum našeg društva. Izražavamo svoju želju i mišljenje da mnogobrojna sredstva informisanja mogu najviše pomoći u predstavljanju njenog sadržaja i značaja za sve aktere koji se u njoj spominju. U tom smislu želimo da vas zamolimo za vašu pomoć i saradnju sa našom izdavačkom kućom.

U ovoj knjizi se mogu pronaći korisne informacije koje ukazuju na to da li se u adolescentu možda zbiva nešto ozbiljno, na šta treba obratiti pažnju i pomoći mu da prebrodi to na pravi način.

<<  Novembar 2019  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Putopisi, Intervjui..